Met de Portable SSD T7 Touch introduceert Samsung een nieuwe externe solid-state drive die beschikt over innovatieve vingerafdrukbeveiliging in een compacte, stijlvolle en stevige behuizing.

Op het gebied van ssd's heeft Samsung een naam hoog te houden. Niet alleen hun interne ssd's, maar ook de externe ssd's behoren tot het beste wat je aan ssd kunt kopen. Dat geldt ook voor de nieuwe Samsung Portable SSD T7 Touch met een compact ontwerp en de snelste overdrachtsnelheden die momenteel beschikbaar zijn op basis van de USB 3.2 Gen 2 standaard. Daarnaast is de T7 Touch extra beveiligd dankzij een ingebouwde vingerafdruksensor. Wij beschikken inmiddels over een review sample en publiceren de test op 21 januari als het embargo verloopt. Onderaan dit artikel vind je overigens meer specificaties.

Razendsnel
De T7 Touch biedt voldoende capaciteit om grote aantallen foto's, games of 4K/8K-video's veilig op te slaan van en naar een computer, tablet, smartphone of gameconsole. Het apparaat biedt een aanzienlijke snelheidsupgrade ten opzichte van eerdere opslagoplossingen. Met een leessnelheid van 1.050 MB/s en een schrijfsnelheid vanaf 1,000MB/s is dit apparaat ongeveer twee keer zo snel als zijn voorganger, de T5, en tot 9,5 keer sneller dan externe harde schijven. Bovendien kan het apparaat zijn maximale snelheid bereiken bij gebruik met de NVMe-interface.

Veilig en compact
Voor een extra beveiliging brengt de T7 Touch een handige ingebouwde vingerafdrukscanner, naast de wachtwoordbeveiliging en de AES 256-bit hardware-encryptie. De drive beschikt ook over een ‘Motion LED’, waarmee de gebruiker de status van het apparaat in één oogopslag kan zien. Ondanks de aanzienlijke snelheidsboost, hardware-toevoegingen en een metalen (aluminium) behuizing weegt de nieuwe ssd nog steeds slechts 58 gram. Het innovatieve karakter van de T7 Touch van Samsung is erkend tijdens de CES 2020 Innovation Awards.
‘Mensen die voortdurend onderweg zijn tussen werk, vrije tijd en andere projecten, willen content veilig met zich mee dragen,’ zegt Roderick Niehorster, Product Manager, Memory Business van Samsung Benelux. ‘Nu zijn hun gegevens veilig dankzij de vingerafdruk herkenningsfunctionaliteit van de externe SSD, die toonaangevende overdrachtssnelheden levert in een compacte vorm.’

Beschikbaarheid en adviesprijs
De T7 Touch is verkrijgbaar in het zwart of zilver en wordt aangeboden in 500 GB, 1 TB en 2 TB. In de verpakking zit ook usb Type-C-naar-C-kabel en een usb Type-C-naar-A-kabel, en de T7 is compatibel met Windows, Mac en Android-besturingssystemen. De T7 Touch bevat ook een driejarige beperkte garantie met door de fabrikant voorgestelde adviesprijzen van € 169,99 voor de 500 GB, €249,99 voor de 1 TB en €459,99 voor de 2 TB. De T7 Touch is in februari verkrijgbaar in meer dan 30 landen wereldwijd. Na de release van de T7 Touch wordt de Portable SSD T7 naar verwachting in het tweede kwartaal gelanceerd.

 

Catergorie

Functie

Capacity

2TB/1TB/500GB

Interface

USB 3.2 (Gen 2, 10Gbps) with backward compatibility

Dimensions (LxWxH)

85 x 57 x 8.0mm (3.3 x 2.2 x 0.3 inches)

Weight

58 grams (2.0 oz)

Transfer Speed

Up to 1,050 MB/s

UASP Mode

Supported

Encryption

AES 256-bit hardware data encryption

Security

Password Protection S/W

Fingerprint Recognition

Password Protection S/W

Software

Samsung Portable SSD Software 1.0

Certifications

CE, BSMI, KC, VCCI, C-tick, FCC, IC, UL, TUV, CB

RoHS Compliance

RoHS2

Colors

Black & Silver

TBD

Connectivity

USB type-C-to-C, USB type-C-to-A

Warranty

Three (3) Year Limited Warranty