Samsung introduceert een nieuwe ssd voor consumenten, de 970 EVO Plus ssd. Hiermee kan je computer veel beter videobewerken (waaronder 4k-content), zware games en werken in 3D aan.

Samsung heeft al een indrukweekend portfolio op het gebied van ssd's en breidt deze verder uit met de Samsung 970 EVO Plus. Deze NVMe-ssd beschikt volgens Samsung over razendsnelle prestaties en tot twee terabyte aan capaciteit en zijn hiermee een uitkomst voor IT-professionals, technologieliefhebbers, content creators en gamers. Bovendien is hij tegelijkertijd zeer energiezuinig.

Prestaties
Door de integratie van Samsungs meest geavanceerde V-NAND-chips met geoptimaliseerde firmware levert de 970 EVO Plus aanzienlijke verbeteringen in prestatie en efficiëntie ten opzichte van zijn voorganger, de 970 EVO. Zo haalt de nieuwe ssd tot 57 procent hogere schrijfsnelheden en is hij een stuk energiezuiniger. De 970 EVO is goed voor sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 3.500 megabytes per seconde (MB/s) en 3.300 MB/s. De random-lees- en -schrijf-prestaties komen tot 620.000 IOPS voor lezen en 560.000 IOPS voor schrijven. Gebruikers upgraden hun apparaten eenvoudig met de 970 EVO Plus door de compacte M.2-SSD form factor met een PCIe Gen3 x4 interface. De nieuwe ssd van Samsung heeft een garantie van vijf jaar of 1.200 geschreven terabytes.
“Sinds de introductie van onze eerste NVMe-SSD’s in 2015 werken we constant aan het verleggen van de technische grenzen op het gebied van SSD-design en -prestaties,” zegt Roderick Niehorster, sr. Product Manager Storage van Samsung Benelux. “De nieuwe 970 EVO Plus wordt aangedreven door onze vijfde generatie V-NAND-technologie en gaat daarin weer een stap verder. Zware games, het bewerken van 4K content, modeling en simulatie in 3D: met de 970 EVO Plus behaal je probleemloos de beste resultaten.”

Beschikbaarheid en prijs
De 970 EVO Plus is vanaf eind januari beschikbaar in 250 GB, 500 GB en 1 TB. De 2 TB volgt medio april. De verkoopadviesprijzen starten bij € 99,95.SSD 970 EVO Plus without label Front Back