Komt de volgende high-end Samsung-smartphone uit de Samsung Galaxy-serie S11, de S11 Plus en de S11e, of wordt het de Samsung Galaxy One met een 3D-scherm dat aan vier zijdes is afgerond en waarop app-icoontjes worden getoond?

Smartphonefabrikanten proberen zoveel mogelijk 'schermoppervlakte' op een smartphone te verwezenlijken. Zo is er een toestel (Vivo NEX 3 5G) met een zogenaamd waterfall display: het gebogen scherm loopt helemaal door tot halverwege de zijkant. Een ander voorbeeld van innovatieve schermtechnologie is de Xiaomi Mi Mix Alpha, een smartphone met een zogenaamd Surround Display dat helemaal rondom de behuizing loopt.

Samsung Galaxy One: 3D-display
Het Koreaanse Samsung produceert al jaren smartphones met een zogenaamd edge scherm, oftewel een afgerond scherm. Aangezien het bedrijf haar eigen schermtechnologie ontwikkelt, mag je er vanuit gaan dat ook Samsung in de nabije toekomst een nieuw soort display zal introduceren.Al eerder berichtten we over de nieuwe Samsung Galaxy S11-serie. zo zou de Galaxy S11e twee schermen bevatten, de Galaxy S11 beschikken over een spectrometer en projecteer je met een Samsung Galaxy S11 en een docking station holografische kleurenbeelden in de lucht.

Een onlangs gepubliceerd patent toont aan dat de Koreanen het scherm niet alleen aan de zijkanten door wil laten lopen, maar ook aan de boven- en onderzijde, waardoor een soort 3D-display ontstaat. Bovendien worden er extra bedieningselementen aan het afgeronde touch scherm toegevoegd, enigszins vergelijkbaar met de side-touch functionaliteit van de Huawei Mate 30 (artikel gaat verder onder de afbeelding).

artikel

Samsung Galaxy-smartphone met super afgerond touch display
Samsung Display heeft op 14 maart van dit jaar een patent aangevraagd bij de USPTO (United States Patent and Trademark Office) voor een ‘display apparatus and portable terminal’, aldus dit bericht op LetsGoDigital. Op 7 november 2019 vond de publicatie plaats van dit betrekkelijk nieuwe octrooi. De afbeeldingen tonen een smartphone met een plat scherm en vier gebogen displaydelen, die aan alle zijdes van het toestel zijn aangebracht. Hierdoor beschikt deze Samsung Galaxy-smartphone over een extra groot displayoppervlak, die nagenoeg de gehele zijkant van het toestel bedekt. Drie van de vier zijdes tonen een 90˚ hoek. Alleen aan de onderzijde wordt een flauwe bocht toegepast, die overigens wel net zover doorloopt als de andere drie zijdes. Daarnaast is er zowel aan de boven- als onderzijde een antenne in de display verwerkt.

Bedieningsiconen op zijkant
Op de gebogen displaydelen kan ook content worden weergegeven, in de vorm van bedieningsiconen. Het is niet voor het eerst dat Samsung zo’n ontwerp patenteert. In december 2018 rapporteerde LetsGoDigital ook al over een Samsung smartphone met randloos display en in juni kwamen we een Galaxy-telefoon met een 3D curved display tegen. Ook het prototype dat Oppo halverwege 2019 toonde, beschikt over een curved display waar bedieningsiconen op gedisplayd kunnen worden. Deze smartphone was overigens ook voorzien van een under-screen camera.
De gepatenteerde technologie is overigens niet alleen geschikt voor smartphones, maar kan ook worden toegepast voor een tablet-pc, een PDA of een slim horloge. Hoewel Samsung zelf geen gameconsoles produceert, zou deze displaytechnologie zelfs voor een spelcomputer gebruikt kunnen worden, aldus de patentomschrijving.

Samsung Galaxy One high-end smartphoneserie 2020
Het is nog onbekend wanneer Samsung de eerste smartphone met een 3D-display uitbrengt. Het eerstvolgende vlaggenschip wordt waarschijnlijk de Samsung Galaxy S11, die in februari 2020 verwacht wordt en waarover we al eerder hebben gepubliceerd. Er gaan geruchten dat Samsung de premium S-serie en de Note-serie wil samenvoegen. Deze nieuwe serie zal de naam Samsung Galaxy One krijgen, zo meldde Evan Blass enige tijd geleden via Twitter.
Nu zijn er vaker geruchten geweest dat Samsung haar twee high-end telefoonseries wil samenvoegen, maar de timing is nu wel goed. Tenslotte wil de Koreaanse smartphonefabrikant elk jaar een nieuw opvouwbaar model introduceren.
Bovendien kan Samsung met een 3D curved scherm de concurrentie met Chinese fabrikanten weer positief tegemoet zien. Opmerkelijk is natuurlijk dat Samsung als toonaangevende displayfabrikant wel de displaypanelen levert voor toestellen zoals de Vivo NEX 3, maar zelf geen smartphone met waterfall display in het assortiment heeft. Waarschijnlijk gaat dit in 2020 veranderen met de introductie van de Samsung Galaxy One-serie.

Zonder logo Letsgo swiper