Sony introduceert met ULT een nieuwe submerk. De ULT Field 7, Field 1 en Tower 10 luidsprekers moeten vooral de jongere doelgroep aanspreken en hebben een opvallende prijs-kwaliteitverhouding. 

Sony staat bij veel mensen bekend om de goede kwaliteit, zoals de Bravia X90L televisie. Die kwaliteit zie je bij Sony vaak ook terug in de prijs, want goedkoop is Sony niet. Met het introduceren van het submerk ULT wilt Sony daar nu verandering in brengen. ULT wordt door (vooral) gamers gebruikt als afkorting voor Ultimate oftewel Ultiem en Sony mikt met ULT op een jongere doelgroep, of zoals Sony het meldt: "Sony introduceert met ULT Power Sound een nieuwe serie luidsprekers en koptelefoons voor muziekliefhebbers die houden van krachtig, diep geluid dat ontworpen is om je hart te laten trillen." Met ULT wilt Sony de concurrentie aangaan met vooral JBL die heel veel bluetooth speakers verkopen en dat populair is onder jongeren (en ook ouderen trouwens).  

De ULT Power Sound-serie bestaat uit drie luidsprekers met de ULT Tower 10, ULT Field 7 en ULT Field 1 en een draadloze ULT Wear koptelefoon. Alle modellen in de serie hebben de ULT-knop, die zorgt voor een kenmerkende geluidskwaliteit door de muziek te versterken met één of twee verschillende geluidsmodi. Opvallend is wel dat het geluid van ULT niet ongemerkt overgaat als je ULT-knop uitzet: je hebt even een kleine onderbreking als er van preset (voorinstelling) wordt gewisseld. Opvallend is ook de aanwezigheid van een 7bands equalizer (bij de meeste modellen) die na de officiële introductie van de ULT-modellen en update van de app beschikbaar zijn, zodat je de EQ kunt aanpassen. Die zal uiterlijk in de week van 15 april beschikbaar zijn in de app-stores. Bij de ULT Field 1 is er een 3bands EQ, de overige modellen hebben een 7bands EQ.

ULT Field 7 luidspreker
De ULT Field 7 beschikt over een krachtige bas en expressieve verlichting. Prettig is dat je hem overal mee naartoe kunt nemen dankzij de waterdichte en stofbestendige constructie. Ook kun je dankzij de lange batterijlevensduur langer feesten. Leuk is ook dat je zelfs een microfoon kunt aansluiten voor karaoke onderweg.

De belangrijkste functies van de ULT Field 7:
• ULT Power Sound - Selecteer ULT1 voor een diepere bas met lagere frequenties of selecteer ULT2 voor een krachtige, punchy bas. goed geluid: ULT1 is dan ook meer bedoeld voor house en dance, terwijl ULT2 krachtige lage tonen levert die je meer voor rap kunt gebruiken.
• Sound Field Optimization - Detecteert ruis en past automatisch de geluidsinstellingen aan voor een optimale muziekbeleving, hoe druk de locatie ook is.
• Langer feesten - Geef overal en langer een feestje dankzij de batterij die tot 30 uur meegaat (1). Plus, met snel opladen krijg je 3 uur luistertijd in slechts 10 minuten (2)
• Overal mee - Met een IP67 waterdicht- en stofdichtheid (3) kun je het feestje ook buiten vieren. Bovendien is de ULT Field 7 zoutwaterbestendig, waardoor je zelfs op het strand van muziek kunt genieten.De ULT Field 7 kan eenvoudig worden verplaatst met de handige draaggrepen en is ontworpen om zowel horizontaal als verticaal goed te werken.
• Karaoke- en gitaaringang en -verlichting - Sluit een microfoon aan en maak je klaar om van alles te zingen. Het is de juiste partner en bevat zelfs echo- en toetsbedieningselementen op het achterpaneel. Ook kun je je gitaar aansluiten om de ULT Field 7 om te toveren tot een versterker. En voor nog meer plezier produceert sfeerverlichting subtiele verlichting die prima geschikt is voor feestjes en dagelijks gebruik.
• Party Connect - Koppel tot 100 compatibele (4) luidsprekers om muziek en verlichting te synchroniseren via Party Connect.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Sony Ult Field 7 artikel

ULT Field 1 speaker
De ULT Field 1 neemt je favoriete nummers overal mee naartoe met verbeterde bas in een compact pakket. Hij heeft een multifunctionele riem voor gebruiksgemak en deze waterdichte, stofdichte en zelfs schokbestendige luidspreker heeft een lange batterijlevensduur. De afmetingen van de drivers van de UlT Field 1 zijn: de tweeter heeft een diameter van 16 mm diameter en de woofer 83 x 42mm. Het formaat van de passieve radiatoren is (nog) niet bekend.

ULT Field 1 belangrijkste kenmerken:
• ULT Power Sound - Schakel ULT Power Sound in voor meer bas.
• Overal, op elke manier - ULT Field 1 is je juiste partner voor overal waar je gaat. Ontworpen om draagbaar te zijn met een batterijlevensduur tot 12 uur (5), zodat je langer van je muziek kunt genieten. Bovendien kun je de luidspreker overal mee naartoe nemen, zowel binnen als buiten, dankzij de multifunctionele band, de IP67-water- en stofdichtheid (6), het schokbestendige (7) ontwerp en de zoutwaterbestendigheid.
• Kleuren die bij je stijl passen - met zwart, gebroken wit, grijs en oranje (8) om uit te kiezen, kun je de kleur vinden die bij je stijl past.
• Keuze van opstelling - De ULT Field 1 is ontworpen om te werken als het rechtop staat of ligt, voor een optimaal gebruik van de ruimte - zelfs als die ruimte beperkt is.
• Bruikbaarheid - Gemakkelijk te gebruiken en aan te sluiten met ingebouwde microfoon voor handsfree bellen met Echo Cancelling-technologie voor heldere gesprekken.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Sony Ult Field 1
ULT Tower 10
Met de ULT Tower 10 maak je huis een feest met een enorme bas, 360° Party Sound, 360° Party Light en karaoke, dankzij de meegeleverde draadloze microfoon. Je kunt de speaker zelfs aansluiten op je tv om het geluid te versterken van de dingen waar je graag naar kijkt op tv.

ULT TOWER 10 belangrijkste kenmerken:
• ULT Power Sound - Versterk al je low-end frequenties met uitzonderlijke bas. Geniet van 2 verschillende basversterkende geluidsmodi. Druk op de ULT-knop voor een diepe basversterking voor een laagfrequent geluid dat je hart doet trillen met ULT1. ULT2 levert krachtige bas om de beat te voelen en je aan het dansen te krijgen.
• Sound Field Optimization - Detecteert ruis en verandert automatisch de geluidsinstellingen om heldere muziek te leveren, zelfs als je omringd bent door andere geluiden.
• 360° Party Sound en 360° Party Light - 360° party sound die krachtig geluid naar elke hoek van de kamer brengt. Met zijn levendige verlichting verlicht de ULT TOWER 10 elke hoek van je feest. Het synchroniseert zelfs met de muziek om een echt festivalgevoel te creëren.
• Karaoke, gitaar en TV geluidsversterker - Zing je favoriete nummers, met de meegeleverde draadloze microfoon. Geniet ook van controle over je geluid, met Echo- en Toonregelingen op het bovenpaneel. Je kunt nog een microfoon aansluiten voor een duet of een gitaar om mee te spelen met behulp van de ULT TOWER 10 als versterker. TV Sound Booster verbetert het geluid van je tv.
• Party Connect - Koppel tot 100 compatibele (9) luidsprekers om muziek en verlichting te synchroniseren via Party Connect - vul elke plek met krachtig geluid om de Ultieme feestsfeer te creëren.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Sony Ult Tower 10

Prijs en beschikbaarheid

ULT TOWER 10 is verkrijgbaar in zwart vanaf vandaag voor een prijs van € 1199,- .

ULT FIELD 7 is verkrijgbaar in zwart vanaf vandaag met een prijs van € 449,- .

ULT FIELD 1 is verkrijgbaar in zwart, grijs, gebroken wit en oranje vanaf vandaag met een adviesprijs van € 139,-.

De ULT WEAR-koptelefoon is verkrijgbaar in zwart, grijs en wit vanaf vandaag met een prijs van € 199,-.


(1) Als Ult1/2 aan staat en het volumeniveau is ingesteld op 16, gaat de verlichting uit. De werkelijke prestaties kunnen afwijken van de aangegeven tijd door het volume, de afgespeelde nummers, de omgevingstemperatuur en de gebruiksomstandigheden.
(2) Als Ult1/2 aan staat en het volumeniveau is ingesteld op 16, gaat de verlichting uit. De werkelijke prestaties kunnen afwijken van de aangegeven tijd door het volume, de afgespeelde nummers, de omgevingstemperatuur en de gebruiksomstandigheden.
(3) De eenheid, met de kap stevig vastgemaakt, heeft een waterdichte specificatie van IPX7*1 zoals gespecificeerd in "Beschermingsgraad tegen onderdompeling in water" van de IEC60529 "Ingress Protection Rating (IP Code)", en een stofdichte specificatie van IP6X*2 zoals gespecificeerd in "Beschermingsgraden tegen vaste vreemde voorwerpen". *1
IPX7-equivalentie: De luidspreker is getest op en blijft werken na 30 minuten voorzichtig te zijn ondergedompeld in water tot een diepte van 1 m. *2 IP6X-equivalentie: De
luidspreker is getest op en blijft stof tegenhouden na 8 uur roeren in een testapparaat dat stofdeeltjes bevat met een diameter tot 75 μm.
(4) Alleen compatibel tussen SRS-XB43, XB33, XB23, XP700, XP500, XG500, XG300, XE300, XE200, LSPX-S3, XV900, , ULT FIELD 7 en ULT TOWER 10. Draadloze Party Chain functies zijn niet van toepassing voor verbinding. Mogelijk is een firmware-update vereist.
(5) Wanneer ULT POWER SOUND is ingeschakeld en het volumeniveau is ingesteld op 25. De werkelijke prestaties kunnen afwijken van de vermelde tijd als gevolg van het volume,
de afgespeelde nummers, de omgevingstemperatuur en de gebruiksomstandigheden.
(6) De eenheid, met de kap stevig vastgemaakt, heeft een waterdichte specificatie van IPX7*1 zoals gespecificeerd in "Beschermingsgraad tegen onderdompeling in water" van de
IEC60529 "Ingress Protection Rating (IP Code)", en een stofdichte specificatie van IP6X*2 zoals gespecificeerd in "Beschermingsgraden tegen vaste vreemde voorwerpen". *1
IPX7-equivalentie: De luidspreker is getest op en blijft werken na 30 minuten voorzichtig te zijn ondergedompeld in water tot een diepte van 1 m. *2 IP6X-equivalentie: De
luidspreker is getest op en blijft stof tegenhouden na 8 uur roeren in een testapparaat dat stofdeeltjes bevat met een diameter tot 75 μm.
(7) Het systeem doorstaat de valtest vanaf 1,22 m op multiplex van 5 cm dikte conform MIL-STD 810 H Methode 516.8-Schok. Dit garandeert niet dat er geen schade of defecten
zullen optreden of dat het systeem onder alle omstandigheden waterdicht en stofdicht zal zijn. Vervorming of schade door het systeem te laten vallen of het bloot te stellen aan
mechanische schokken kan leiden tot verslechtering van de water- en stofdichte prestaties.
(8) De verkrijgbaarheid van kleuren kan per regio en land verschillen.

(9) Alleen compatibel tussen SRS-XB43, XB33, XB23, XP700, XP500, XG500, XG300, XE300, XE200, LSPX-S3, XV900, ULT Field 7 en ULT TOWER 10. Draadloze Party Chain-functies zijn niet van toepassing voor verbinding. Mogelijk is een firmware-update vereist.