Google Maps komt met de nieuwe functie Overzichtelijke routes terwijl je navigeert. De functie is bedoeld om snel informatie te kunnen geven waar je moet afslaan en je beter kunt zien waar je links of rechts moet gaan.

Megan van der Wagt

Google Maps is het routenavigatiesysteem voor zowel jongeren als ouderen. Ongeveer 57% van de Nederlandse bevolking zegt Google Maps te gebruiken. Toch zijn er nog wel eens wat gebreken, zoals dat Google Maps niet in Nederlandse tunnels werkt (maar in buitenlandse tunnels wel), of dat de route-aanwijzingen af en toe wat langzaam kunnen zijn. Al eerder werd er een nieuwe functie aangekondigd die Google Maps overzichtelijker met navigeren moet maken, en die functie heeft nu een naam gekregen.

Overzichtelijke routes terwijl je navigeert
Met Overzichtelijke routes terwijl je navigeert kunnen gebruikers van Google Maps gelijk na het instellen van de route, een pijl in de richting van hun eindbestemming zien, inclusief een aankomsttijd. Wanneer gebruikers hun telefoon uitzetten, is dit overzicht nog steeds te zien.Het wordt voor gebruikers mogelijk om een route te volgen zonder op Start te drukken. Dit kan dus handig zijn voor mensen die op hun beginscherm van Google Maps de overige opties willen behouden en dus niet op start willen drukken.

Hoe is deze optie in te stellen?
Om de optie Overzichtelijke routes terwijl je navigeert in te stellen, ga je als eerst naar de Google Maps-app. Je klikt op je profiel rechtsboven waar je op zoek gaat naar Instellingen. Vervolgens klik je op Navigatie en zie je een aantal opties staan, waaronder de optie Overzichtelijke routes terwijl je navigeert. Deze klik je aan en vervolgens kun je de optie gebruiken.

Google Maps Snelle routes terwijl je navigeert