Google Maps is een heel populair en handig hulpmiddel om van de ene naar de andere plek te komen. Het navigatiesysteem gaat dit nog makkelijker maken door overzichtelijkere routebeschrijvingen tijdens het navigeren.

Wie heeft er vroeger in de auto niet met een kaart in de hand gezeten om op een bepaalde plek te komen? En voor steden maakten velen gebruik van het Shell Stedenboek. Die tijden zijn voor praktisch iedereen voorbij: auto's zijn voorzien van een ingebouwd navigatisysteem, er worden nog TomTom's gebruikt en zeker smartphones worden heel veel gebruikt om snel op je bestemming te komen. Google Maps is voor velen de favoriete app om te navigeren en Google maakt deze app beter.

Heb je overigens een elektrische auto, dan heeft Google Maps nog meer nieuwe functies.

Google Maps overzichtelijker
Google maakte namelijk onlangs bekend dat het gebruikers gemakkelijker wilt maken om te verplaatsen, of je nu loopt, fietst of met het openbaar vervoer reist. Met overzichtelijke routebeschrijvingen kun je je reis volgen vanaf je routeoverzicht of vergrendelingsscherm als je een alternatieve route neemt. Je ziet bijgewerkte aankomsttijden (ETA's) en waar je je volgende afslag moet nemen, informatie die voorheen alleen zichtbaar was door je telefoon te ontgrendelen, de app te openen en de uitgebreide navigatiemodus te gebruiken.

Alternatieve route
Als je besluit een andere weg in te slaan, werkt Google Maps dus je reis automatisch bij. Normaal gesproken volg je bij het navigeren de blauwe lijn die je route aangeeft, terwijl in het grijs alternatieve wegen worden weergegeven die je ook kunt kiezen. Dat systeem is nu verbeterd: elke stap (dus ookj van de alternatieve route die je neemt) kun je tijdens je route op een kaart bekijken en daarbij zie je een pijltje bewegen. Tijdens elke stap kan er nieuwe alternatieve route opduiken waarop je kunt tikken. De geschatte aankomsttijd en het aantal kilometers wordt dan aangepast en je kan daarna gewoon beginnen navigeren. 

Op dit GIF-plaatje van Google zie je bijna onderaan het voorbeeld met een blauwe pijl op een grijze route wat hier bedoeld wordt: klik hier    

Deze overzichtelijke aanwijzingen worden de komende maanden wereldwijd uitgerold op Android en iOS en zullen ook compatibel zijn met Live Activities op iOS 16.1.

Google Maps overzichtelijker beter

Volg je reis direct vanuit je routeoverzicht met overzichtelijke routebeschrijvingen