Ben je op zoek naar een goede bluetooth speaker voor binnen en buiten, dan is deze koopgids handig. Zo weet je waar je op moet letten en presenteren we ook een aantal goede opties. Meer modellen vind je op pcactive.nl

Rob Coenraads

de test

Net als binnen wil je ook buiten kunnen genieten van muziek. Veel mensen gebruiken daarom een hoofdtelefoon, die in allerlei soorten, maten en uitvoeringen te koop zijn. En dat geldt ook voor draagbare speakers, waarvan je hier een koopgids vindt. We vertellen je hierbij waarop je moet letten bij het kiezen van een portable oftewel draagbare speaker. Bovendien lees je hier de reviews van een aantal goede speakers voor verschillende doeleinden in verschillende prijsklassen, iedereen heeft tenslotte zijn eigen invulling en budget. Omdat deze speakers (ook) voor buiten zijn, zijn ze wel allemaal voorzien van bluetooth, zodat je geen internetverbinding nodig hebt. Sowieso is bluetooth natuurlijk handig, want daarmee kun je eenvoudig je smartphone koppelen aan de speaker en muziek streamen.

A3165 Soundcore Flare 2 2

Geluidskwaliteit
Vanzelfsprekend ga je voor de beste geluidskwaliteit, maar er zijn hierin grote verschillen. Dat heeft enerzijds te maken met de grootte van de speaker, maar zeker ook met de kwaliteit van de speaker. Voor de wat kleinere speakers is het van belang te weten of ze vervormen als je ze (flink) harder zet, grotere speakers produceren natuurlijk al meer volume en hoef je niet snel heel hard te zetten.

Formaat
Het formaat speelt dus een rol. Ga je voor klein, dan is daar bijvoorbeeld de JBL Go 2 of de Soundcore Icon mini van Anker. Beide zijn praktisch om mee te nemen, maar produceren natuurlijk niet zoveel decibel. Daarentegen zijn bijv. de Sonos Move en zeker de JBL Boombox 2 flinke jongens en produceren geweldig (en flink wat) geluid. Bovendien hebben ze meer aansluitingen en kun je zelfs soms je smartphone ermee opladen. Nadeel van de grote jongens is dan wel weer dat je rekening moet houden met de ruimte en de kilo’s als je deze vaak mee onderweg neemt.

Accuduur
Naast het betere (en hardere) geluid is bij grotere speakers vaak ook de accuduur beter dankzij een flinke accu, al ligt dat natuurlijk ook aan hoe hard je hem zet. We kijken ook naar hoe snel je hem weer helemaal kunt opladen.

Ontwerp
Kijk ook naar de bouwkwaliteit: hij moet wel tegen een stootje kunnen, zeker als je hem vaak me onderweg neemt. Rubberen randen zijn niet altijd mooi, maar wel weer praktisch. Kijk ook of ze waterproof zijn, oftewel kijk naar de IPX-certificatie: is een speaker IPX5, IPX6 of IPX7 gecertificeerd, dan kan hij tegen een regenbui. IPX6 en IPX7 betekent dat je een speaker ook een maximaal een halfuur 1 meter onder water kunt houden. Ten slotte beschikken speakers over een BT-knop, micro-usb-aansluiting (of zelfs usb-c) en bijna altijd over volumeknoppen; duurdere modellen moeten eigenlijk ondersteund worden door een app.

Reviews

353850 Go2 Hero Seafoam a8ccc3 original 1588176567 A3165 Soundcore Flare 2 3 348514 JBL BOOMBOX 2 HERO 020 main x1 no light cf8595 original 1583231425 2

JBL GO 2

ANKER Soundcore Flare 2

JBL Boombox 2