Ik lees PC-Active als HCC-lid altijd met veel interesse en ik kan het niet laten om daarin geuite voorstellen in te stellen en/of uit te proberen, maar ik stuit dit keer op onuitvoerbaarheid. Het gaat om het artikel Windows-beveiliging uit PC-Active 305. 

Ik heb de volgende twee vragen: 1. Blz. 16 inzake Geheugenintegriteit, dat is op mijn 2,5 jaar oude Asus-laptop niet in te stellen, want de computer weigert dit met de mededeling van incompatibiliteit. 2. Blz. 17 inzake Meldingen beheren, de in het plaatje genoemde opties onder Aan bij Informatieve meldingen ontvangen zijn op mijn Asus-laptop niet te vinden. Ik hoor graag van u.

H.G. Schelling


We behandelen de Windows-problemen en -vragen puntsgewijs.

  1. windows geheugenintegriteitGeheugenintegriteit 
    apparatuur en met name stuurprogramma’s moeten compatibel zijn met de Geheugenintegriteitfunctie. Bij jouw systeem is dat niet het geval en vervolgens zal de melding volgen dat jouw systeem niet compatibel is. Het kan zijn dat er nieuwe drivers voor de laptop beschikbaar zijn die dit wel ondersteunen. Daarvoor moet je de website van de betreffende leverancier raadplegen. De ervaring leert echter dat fabrikanten vrij snel stoppen met het aanpassen van drivers van systemen die een aantal jaren oud zijn.

  2. windows meldingenMeldingen beheren 
    indien Meldingen over Windows-beveiliging niet in het startmenu worden weergegeven, dan zal dat bij jouw systeem zijn uitgeschakeld, omdat er een andere externe antivirus-applicatie geïnstalleerd is dan Windows Defender.