Sd-kaart formatteren

Laatst las ik dat je een ssd-kaart het beste formatteert met een apart sd-kaart formatteerprogramma in plaats van het tooltje dat in Windows standaard aanwezig. Kunt u simpel uitleggen wat daar het voordeel van is?

Ssd-partities verwijderen

In mijn computer heb ik een vrij kleine ssd van 128 GB vervangen door een ssd van 1 TB. Die ssd van 128 GB wil ik gebruiken als externe schijf met een adapter. Ik zie nu echter een aantal partities op die ssd die ik wil verwijderen. Met Schijfbeheer lukt het me niet om ze allemaal te verwijderen. Wat is een snelle manier die wel werkt?

Reikwijdte VPN-verbinding

Met veel belangstelling heb ik het artikel over VPN-diensten (PC-Active 311) gelezen. Ik mis hierin echter nadere informatie over de 'reikwijdte' tussen genoemde VPN-diensten en een VPN zoals die in de Opera-browser wordt aangeboden. Als Opera's VPN is ingeschakeld, wordt daarmee dan ook het verkeer van andere browsers en het e-mailverkeer beschermd?

Windows Hello gezichtsherkenning

Op mijn Windows 10-laptop wil ik graag inloggen via gezichtsherkenning, omdat ik dan niets meer hoef in te tikken en dus snel ingelogd ben. Zodra ik via Windows Hello open om gezichtsherkenning te activeren, krijg ik de melding dat er geen camera is gevonden die compatibel is met Windows Hello Gezicht. Wat is er dan aan de hand en hoe kan ik het werkend krijgen?

MIT App Inventor

Bij het artikel over de knikkerklok in PC-Active 309 wordt geschreven over de MIT App Inventor, een educatieve programmeeromgeving. Is het niet interessant om daar meer over te schrijven in PC-Active?

Youtube Dolby Surround

Ik heb sinds kort een multimediaversterker met Dolby Surround-mogelijkheden. Deze is aangevuld met 5.1-luidsprekers. Ik zie op YouTube allerlei filmpjes met Dolby Surround-demo’s en filmpjes om je installatie te testen. De filmpjes worden gestreamd naar mijn installatie via een Chromecast-adapter. Wat ik ook stream, het blijft gewoon stereogeluid. Wat kan er aan de hand zijn?