Het contentmanagementsysteem WordPress blijft zich continu ontwikkelen. Inmiddels zijn we aangeland bij WordPress 6. Maak kennis met de handigste nieuwe functies.

Alex Wit

Tussen WordPress versie 5 en 6 zijn er heel wat soorten blokken en andere functies bijgekomen, waarmee je webpagina’s nog beter en makkelijker bouwt. In deze workshop lees je hoe je de basis van een nieuwe website bouwt met daarbij vooral aandacht voor de nieuwe mogelijkheden. Let erop dat je voor het werken met WordPress webruimte bij een hostingprovider nodig hebt.

   
      

Meer over blokkenQR 1

Wil je meer informatie over WordPress en ook
de blokken, ga dan naar pcactive.nl
Daar vind je twee workshops:
(PC-Active - Workshop WordPress 5 Bebo:QR 1
aan de slag met de gloednieuwe 
blokken (pcactive.nl) en
PC-Active Workshop WordPress 5:
Maak snel en simpel je eigen website (pcactive.nl)

Of scan de QR-codes om direct naar de artikelen te gaan.

            

Installeren 
Als WordPress bij jou nog niet geïnstalleerd is, moet je dat eerst even doen. Heb je al een WordPress website staan? Dan kun je er eventueel een extra website naast aanmaken. De procedure kan per hostingprovider verschillen. Lees daarom de helpinfo voor het installeren van WordPress erop na.

De rest van dit artikel is alleen beschikbaar voor HCC-leden.

Ben je HCC-lid? Om het gehele artikel te lezen dien je ingelogd te zijn. Je kunt inloggen door je HCC-gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen in de daarvoor bestemde velden aan de rechterkant van deze pagina.

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!