Dell lanceert de nieuwe headsets WL5024 en WH5024 met moderne AI-technologie voor geluidsreductie. Draadloos of bedraad moeten ze comfort bieden en geschikt zijn voor lange werkdagen.

Bram Veldt

Dell presenteert de Dell Pro draadloze ANC-headset (WL5024) en de Dell Pro bekabelde ANC-headset (WH5024), volgens Dell een van de beste intelligente draadloze[1] en bekabelde[2] headsets in hun klasse. Ze zijn beide uitgerust met ingebouwde, AI-gestuurde microfoons voor noisecancelling die achtergrondgeluiden opvangen en wegfilteren. Zo bieden ze een goede audio-ervaring. PC-Active heeft al eerder reviews geschreven over producten van Dell, zoals de Dell XPS 13 9310 en de Dell XPS 15 9500.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Dell

Belangrijkste eigenschappen op een rij:

* AI-gestuurde technologie: AI-gestuurde microfoons voor noisecancelling vangen achtergrondgeluiden op en filteren ze weg om een duidelijke communicatie mogelijk te maken. Dankzij de AI in het verwerkingsmodel, gaat de noisecancelling intelligenter, betrouwbaarder en nauwkeuriger te werk om menselijke stemmen te onderscheiden van omgevingsgeluid.

* Helder geluid: beide headsets bieden actieve noisecancelling (ANC) die ongewilde omgevingsgeluiden verminderen en blokkeren. Zo kun je gemakkelijker focussen op datgene waarnaar je aan het luisteren bent. De WL5024 gaat nog een stap verder. omdat hij een geavanceerde hybride ANC biedt. Die combineert zowel feedforward- als feedback-ANC, waardoor hij geluid beter reduceert in een breder frequentiebereik.

Makkelijk samenwerken: koppel je draadloze apparaten zonder moeite en veilig met slechts één klik dankzij de Dell Pair-software[3], die je ook helpt de audio-instellingen aan te passen.

Gebruiksgemak: slimme sensors dempen je gesprek wanneer je je draadloze headset WL5024 afzet, en hervatten je oproep wanneer je hem terug opzet. Op de Dell Pro bekabelde ANC-headset WH5024 bedien je de hoofdfuncties met de knoppen in het snoer.

 * Vlotte verbinding: klap de microfoonarm omhoog om hem netjes weg te stoppen wanneer je hem niet gebruikt of de mute-functie (muten = dempen) wilt inschakelen, en naar beneden om te unmuten.

 * Strak ontwerp: de headsets zijn gemaakt van goede materialen met bijvoorbeeld een verstelbare hoofdband in kunstleer en vervangbare[4] oorkussens in traagschuim.

 * Compatibiliteit met verschillende platforms: gecertificeerd voor Microsoft Teams (Open Office) en Zoom, compatible met belangrijke UC-platforms. De Open Office-kwalificatie betekent dat de headset geslaagd is voor de strengste test voor de onderdrukking van omgevingsgeluid en kantoorgesprekken uit verschillende richtingen. Dankzij dit certificaat ben je er zeker van dat de headset voldoet aan de hoogste microfoonstandaarden voor een open kantoorruimte.

* Een batterij die lang meegaat: laad de draadloze headset (WL5024) makkelijk op door hem op het laadstation[5] te plaatsen. Binnen een kwartier is hij klaar om weer acht uur mee te gaan. Volledig opgeladen biedt deze een luistertijd van maximaal 78 uur[6].

Ook zijn vanaf nu de Dell draadloze headset (WL3024) en de Dell bedrade headset (WH3024) verkrijgbaar. Deze headsets zijn voor consumenten die soepel door hun werkdag willen geraken, zonder al te veel gedoe. Meer nieuws volgt in de komende maanden, want Dell is van plan om de reeks verder uit te breiden.

Prijzen en beschikbaarheid Dell headsets
• De Dell Pro bekabelde ANC-headset (WH5024) is verkrijgbaar vanaf € 125,83.
• De Dell Pro draadloze ANC-headset (WL5024) is verkrijgbaar vanaf € 251,67.
• De Dell bedrade headset (WH3024) is verkrijgbaar vanaf € 97,51.
• De Dell draadloze headset (WL3024) is verkrijgbaar vanaf € 217,79.

Prijzen en beschikbaarheid van accessoires
• De Dell Pro-oorkussens voor bekabelde/draadloze headset (c) zijn verkrijgbaar vanaf € 27,09.
• Het laadstation voor de Dell Pro-headset (HC524) is vanaf 29 februari verkrijgbaar vanaf € 47,99 (exclusief btw).
• De Dell-oorkussens voor bedrade headset (HE324) zijn verkrijgbaar vanaf € 24,43.
• De Dell-oorkussens voor draadloze headset (HE424) zijn verkrijgbaar vanaf € 24,43.
• De Dell draadloze audioreceiver (HR024) is verkrijgbaar vanaf € 91,34.

De prijzen zijn hier te vinden op de website van Dell: https://www.dell.com/nl-nl/shop/dell-pro-bekabelde-anc-headset-wh5024/apd/520-bbgq/pc-accessoires.

[1] Gebaseerd op een analyse van Dell, november 2023.

[2] Gebaseerd op een analyse van Dell, september 2023.

[3] Dell Pair is beschikbaar op specifieke pc’s van Dell.

[4] Apart verkocht

[5] Apart verkocht

[6] Gebaseerd op een analyse uitgevoerd door Dell (drukke modus, lichte modus, ANC uitgeschakeld) van het verbruiksmodel van de accu. Berekeningen gebaseerd op een gemiddeld gebruik van acht uur per dag, november 2023. De resultaten variëren afhankelijk van het gebruik, de werkomstandigheden en andere factoren.

dell 1