De Dell XPS-lijn behoort al jaren tot het hogere segment en dat zien we ook bij deze XPS 13 9310.

XPS 13 black standard mode 2Dennis Gandasoebrata

De laptop is opgetrokken uit een aluminium chassis en dat voelt in de praktijk duurzamer dan andere materialen. Het kloppend hart bestaat uit de nieuwste generatie Intel Core i7-processor, waarmee je een toekomstbestendige uitvoering in huis haalt. Verder is hij uitgerust met een touchscreen, waarop Windows 11 goed tot zijn recht komt.

Microsoft heeft voor Windows 11 aanpassingen gemaakt in de gebruikersomgeving, specifiek gericht op de combinatie met aanraakgevoelige schermen (en tablets): zo zijn schermelementen verder van elkaar af geplaatst, zodat je met de vinger minder vaak op een verkeerde optie tikt. 

Het touchscreen wordt beschermd door Gorilla-glas 6, dat ook wordt gebruikt voor telefoons. Het scherm heeft een flinke helderheid van 500 nits en het kenmerkende Dell InfinityEdge-ontwerp met minimale randen rondom.

Prettig is dat er geen concessies zijn gedaan op het gebied van aansluitingen, ondanks het platte en lichte ontwerp. Zo vinden we de hoofdtelefoonaansluiting op de XPS 13-laptop gewoon netjes terug, net als 2 Thunderbolt 4-poorten en een micro-sd-kaartslot.

 

Product: Dell XPS 13 9310

4 sterren

Adviesprijs: vanaf € 1499,-
Pluspunten: 
* sterke behuizing van aluminium
* ruime aansluitmogelijkheden
* laag basisgewicht van 1,2 kg
Minpunten
* voorgeïnstalleerde software