Steeds vaker wordt er bij aanschaf van een tv ook direct een soundbar wordt gekocht. Uit onderzoek blijkt dat dit nu zelfs bij meer dan 1 op de 4 tv’s het geval is.

Aan alleen een goede tv met mooie beeldkwaliteit heb je niet genoeg. Goed geluid is natuurlijk ook van belang, sterker nog: het is een van de meest gehoorde klachten bij een nieuwe tv. Dat is een van de redenen dat er steeds meer soundbars worden gekocht. Zo ligt het aantal verkochte soundbars in verhouding tot het aantal verkochte tv’s op meer dan 1 op de 4. Mooie tv's als The Frame verdienen ook een goede soundbar.

Zo was bij Samsung in 2023 de totale verkoopwaarde van soundbars in Nederland 33,4% [1]. Samsung signaleert een trend waarbij tv’s, dankzij de toevoeging van hoogwaardig geluid, transformeren tot echte multifunctionele producten die geschikt zijn voor home cinema, gaming, muziek en meer. Gerekend in verkochte eenheden is Samsung al vier jaar lang toonaangevend op het gebied van soundbars in Nederland. De soundbars van Samsung vormen een mooie combinatie met zijn tv’s, waarvan er alleen in 2022 al 9,65 miljoen exemplaren wereldwijd over de toonbank gingen. 

Slimme technologie
Samsung ontwikkelt audiotechnologie in het Audio Lab California waar de soundbars worden afgestemd en geoptimaliseerd in anechoïsche kamers. De speakers en soundbars optimaliseren hun prestaties dankzij de slimme AI van Q-symphony, en is het mogelijk om beide apparaten met slechts één afstandsbediening te bedienen. De Active Voice Amplifier past automatisch het volume aan voor optimale verstaanbaarheid. Met soundbars zoals de HW-Q990C Cinematic Q kunnen gebruikers thuis genieten van bioscoopgeluid, met een complete home cinema-setup inclusief soundbar, subwoofer en achterluidsprekers.

[1] Van de gehele omzet die gedraaid is in soundbars in Nederland kwam 33,4% vanuit Samsung. Toegepaste jaren (2014-2023) ©2024 Futuresource Consulting.