Sommige tv's van Philips krijgen in 2024 het nieuwe Titan OS, een smart tv-platform. Licentiehouder TP Vision gaat namelijk een strategische samenwerking aan met Titan OS, waarbij het ook meerdere belangen heeft.

Al vele jaren brengt TP Vision de bekende Philips-tv's op de markt, en gisteren werden onder andere de nieuwe Philips OLED+959 en OLED+909  aangekondigd. Die worden vooralsnog nog gewoon voorzien van het bekende Google TV en Android TV. Veel andere tv's van Philips, zoals alles wat onder de 8-series zit, wordt in 2024 wel voorzien van Titan OS.

Titan OS
Het besturingssysteem moet consumenten een gepersonaliseerde en een verbeterde smart-tv ervaring geven, aldus TP Vision. Content moet eenvoudig te vinden zijn, van kijkgedrag leren en extra mogelijkheden bieden op het gebied van integratie in de smart home omgeving en connectiviteit.
Titan OS richt zich met dit onafhankelijke besturingssysteem op de 40% van de tv-markt die geen eigen besturingssysteem heeft. Het wilt dus een onafhankelijk Europees besturingssysteem voor smart-tv’s zijn, maar TP Vision heeft wel belangen in Titan OS. Nu moet TP Vision namelijk nog betalen voor het gebruik van Google TV en Android TV en door voor Titan OS te kiezen, maken ze ook gebruik van de advertentiedivisie van Titan. Titan OS S.L. (Titan OS) omschrijft zichzelf als een technologie-, entertainment- en reclamebedrijf,

Het nieuwe besturingssysteem zal worden geïntegreerd in Philips- en AOC-tv’s in Europa en Latijns-Amerika. In Europa zijn als eerste de PML9009 mini-led-set (The Xtra – Ambilight TV) en het PUS8909 premium LED-model (The One – Ambilight TV) aan de beurt; ergens voor de zomer.

Content
Titan OS zal tv-eigenaren toegang geven tot een uitgebreide lijst met premium-applicaties, kanalen (waaronder FAST) en app content. Er zijn overeenkomsten met wereldwijde en lokale partners, waaronder Netflix, Prime Video, Youtube, Disney +, Pluto TV, DAZN en vele anderen.