De nieuwe Philips OLED+959 en OLED+909 Ambilight TV's beschikken onder andere over het nieuwe Ambilight Plus-systeem, de nieuwe P5 AI Dual Engine-processor, META Technology 2.0 en Sound by Bowers & Wilkins. Lees hier alles over de Philips OLED+959 Ambilight TV.

TP Vision brengt al vele jaren onder licentie onder andere Philips tv's en audioproducten uit. In Barcelona kondigen ze veel nieuwe producten aan voor 2024, waaronder OLED-tv's en veel audioproducten. De Philips OLED+959 en OLED+909 Ambilight TV zitten in het hogere en dus duurdere premium segment. Ze beschikken onder meer over het Ambilight Plus-systeem, de nieuwe P5 AI Dual Engine-processor, META Technology 2.0 en ‘Sound by Bowers & Wilkins’.

Philips OLED+959 Ambilight TV
Het flagship-model Philips OLED+959 Ambilight TV wordt gelanceerd met een schermgrootte van 65 inch. Het premium OLED-model combineert de kracht van een nieuwe 8e generatie P5 AI Dual Engine-processor met META Technology 2.0. De tv is voorzien van Ambilight Plus en een nieuw geïntegreerd Bowers & Wilkins 5.1.2-geluidssysteem van 102 watt.

Ambilight Plus systeem
Ambilight Plus verbetert de ervaring van Ambilight door meerdere lenzen toe te voegen aan de op de achterkant gemonteerde kleuren-LED's. Ambilight Plus kan daarmee een dynamischer, grotere halo met meer resolutie creëren en tot vier verschillende halos op verschillende dieptes projecteren. Hierdoor wordt een nieuw tweedimensionaal effect toegevoegd.

Beeldkwaliteit
De juiste beeldkwaliteit wordt bereikt door een nieuwe 8e generatie-versie van de P5 AI Dual Engine-processor te combineren met het nieuwe META 2.0 OLED-paneel en het META Multi Booster-algoritme. De krachtige 8e generatie P5 AI Dual Engine-processor is voorzien van Ambient Intelligence V3, een nieuw AI Machine Learn Sharpness V2-systeem en een nieuw Smart Bit Enhancement-algoritme (V3).
Ambient Intelligence V3 zorgt voor optimalisatie van HDR voor het omgevingslichtniveau, in samenwerking met de HDR Advanced-functie, om HDR-prestaties te monitoren en aan te passen. Hierdoor kunnen uitstekende HDR-prestaties worden gehandhaafd in heldere kijkomstandigheden in donkere omstandigheden. Ambient Intelligence V3 verhoogt verder het contrast in real-time om beter aan te sluiten bij de lichtoutput van het scherm voor scènes met weinig licht of om clipping in zeer heldere scènes te verminderen.
AI Machine Sharpness V2 gebruikt nieuwe algoritmen en de extra kracht van de nieuwe twin-chip P5 AI om gedetailleerdere en realistischere beelden te creëren. Het nieuwe Smart Bit Enhancement V3-algoritme breidt 8-bits video uit naar bijna 14-bits, om banding op te lossen zonder verlies van detail.

3000 nits
Het META 2.0-paneel is voorzien van Micro Lens Array Plus-technologie. Dit zorgt voor een verbeterde lichtefficiëntie dankzij nieuwe 3D MLA-lensanalyseapparatuur die de hoeken en kromming van de MLA-lenzen optimaliseert.
De toevoeging van het nieuwe META Multi Booster-algoritme maakt peak brightness (piekluminantie) mogelijk tot 3000 Nits - een nieuw hoogtepunt voor OLED-technologie.
Het META 2.0 Multi Booster-algoritme bevat een Detail Enhancer om de beeldkwaliteit te optimaliseren in extreem lage grijstintgebieden, waardoor HDR-prestaties worden geoptimaliseerd voor zowel heldere als donkere inhoud.

Audio van Bowers & Wilkins
Als topmodel moet de OLED+959 uitstekend tv-geluid bieden dankzij een nieuw geïntegreerd 5.1.2-geluidssysteem met nieuwe op maat gemaakte, hoogefficiënte, slanke 30x50mm drivers. Voor de OLED+959 biedt het systeem in totaal 18 drivers, met behoud van het slanke silhouet van de set en zonder concessies te doen aan de audioprestaties.
Het systeem omvat speciale, naar voren gerichte (front-firing), linker-, midden-, rechter- (LCR) luidsprekers, waarbij elke luidspreker twee 30mm x 50mm mid-range drivers plus een 19 mm titanium dome-tweeter per kanaal bevat (met de bekende B&W Nautilus-tube oplossing). De zijwaarts gerichte (side-firing) luidsprekers aan de linker- en rechterkant bevatten elk nog eens twee 30x50mm drivers, terwijl de Atmos-kanalen ook twee 30x50mm drivers bevatten voor elk van de linker- en rechterhoogteluidsprekers (left and right elevation speakers).
Alle luidsprekers zijn akoestisch geïsoleerd en gemonteerd in hun eigen rigide/stevige behuizingen. Aan de achterzijde van de set bevindt zich een speciale basbehuizing met een 75mm subwoofer ondersteund door vier passieve radiatoren van 45 mm x 65 mm.
Nieuwe versterkermodule's (amplifiers) bieden 12 kanalen van versterking voor een totaal vermogen van 102 watt, waarbij elk kanaal zijn eigen toegewijde signaalverwerking heeft.
Voor kijkers die nog diepere bassen wensen, biedt de OLED+959 de optie om een externe subwoofer aan te sluiten.

Gaming
De OLED+959 levert een gaming-ervaring van hoog niveau via een nieuwe game bar, naast MEMC-gaming en VRR tot 144 KHz, inclusief Dolby Vision Gaming. De nieuwe game bar (balk met meest belangrijke instellingen) is ontworpen om gamers snel de gaming-ervaring te laten aanpassen. Of het nu gaat om snelle FPS, waar latency en precisie alles zijn, tot een meer ontspannen cinematische RPG, gamers kunnen het bijbehorende spelprofiel kiezen en met een paar toetsaanslagen worden beeld-, geluids- en Ambilight-instellingen allemaal aangepast.
Gamers kunnen ook verschillende beeldverbeteringen activeren. Zo stelt MEMC gamers in staat de Smooth-optie van de P5 AI-bewegingsverwerking (motion processing) van de set te activeren voor soepele bewegingen zonder haperingen (judder free). Met een minimale latency die verminderd is van 200 ms tot 40 ms.

Design
De slanke OLED+959 kan aan de muur worden gemonteerd of op de vloer staan via zijn minimalistische, mid-slate gekleurde aluminium en stalen standaard. De naar voren, zijwaarts en omhoog gerichte luidsprekerbehuizingen zijn ook bedekt met een leisteen grijze Kadvrat Audiomix-stof.

Software en connectiviteit
De OLED+959 beschikt over de nieuwste versie van het Google OS. De verbeterde connectiviteit bestaat uit onder meer compatibiliteit met Matter en Control 4 die voor een betrouwbare en veilige verbinding tussen apparaten moet zorgen om deze probleemloos met elkaar te laten samenwerken.

Prijs en beschikbaarheid
De Philips OLED+959 Ambilight TV wordt in het derde kwartaal van 2024 gelanceerd. Rond die tijd wordt ook de adviesprijs bekendgemaakt.

OLED 959 OLED 909

Links de nieuwe Philips OLED+909 Ambilight TV en rechts de nieuwe Philips OLED+959 Ambilight TV