Philips komt met nieuwe hoofdtelefoons in verschillende soorten en maten. Zo laadt de A6219 zichzelf op via zonne-energie, is de A6709 sporthoofdtelefoon extra klein en is de H6509 over-ear koptelefoon juist geschikt voor Philips Ambilight TV.

In Barcelona heeft licentiehouder TP Vision onder andere de nieuwe Philips OLED+959 en de nieuwe hoofdtelefoons van Philips aangekondigd. Lees hier meer over de de Philips A6219 on-ear sportkoptelefoontelefoon, de heel compacte A6709 sporthoofdtelefoon en de H6509 over-ear koptelefoon die heel geschikt is voor Philips Ambilight-tv's.

Philips A6219 via zonne-energie opladen
De Philips A6219 sportkoptelefoon moet volgens Philips geweldig klinken dankzij het gebruik van het natuurlijke en kenmerkende geluidsprofiel van Philips dat we kennen van de meer premium Philips Fidelio-reeks. Dit geluidsprofiel is nu toegepast op de nieuw ontwikkelde 40mm drivers van de A6219 en voorzien van de dynamic bass boost-functie (dynamische basboostfunctie) en andere modi. De oproepen moeten glashelder klinken dankzij een met AI uitgeruste microfoon.
Comfort is er dankzij de zachte, wasbare, ademende stoffen bekleding van de oorschelpen. Deze zijn met gel gevuld om de oren koel te houden tijdens sporten. De koptelefoon heeft de IP55-classificatie, waardoor de A6219 water-, zweet- en stofbestendig is. Het gewicht is tot een minimum beperkt met behoud van de robuustheid van de sportkoptelefoon.
De A6219 on-ear sportkoptelefoontelefoon maakt gebruik van Powerfoyle-zonneceltechnologie om op te laden. De zelfoplaad-functie werkt zowel met kunstlicht van binnenruimtes als met natuurlijk zonlicht buiten de deur. Dit zorgt voor een vrijwel eindeloze batterijduur - 80 uur speeltijd voor de A6219 sportkoptelefoon - zonder dat je verbinding hoeft te maken met het elektriciteitsnet of de batterijen hoeft te vervangen. Gebruikers kunnen de voortgang van opladen en de batterijstatus volgen via de verbeterde Philips Headphone App.
Verder is de Philips A6219 gemaakt van 35% Post Consumer Recycled (PCR) kunststof, dus duurzaam is hij ook net zoals de verpakking.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

A6219 S

Philips A6709 met comfortabel open-ear TWS-ontwerp
Open-ear koptelefoons worden steeds populairder dankzij hun combinatie van uitstekende audioprestaties zonder de omgevingsgeluiden te blokkeren. Zodoende blijven sporters bewust van de omgeving (en eventuele gevaren), veilig en sociaal dus. De enige uitdaging was wel dat deze open-ear koptelefoons vaak een groter formaat hebben qua design, vooral in vergelijking met de zeer populaire True Wireless-oordopjes.
De nieuwe A6709 sport-oortjes van Philips combineren het beste van beide technologieën, bieden alle voordelen van open-ear koptelefoons maar in een true-wireless-vorm. De A6709 biedt een open akoestisch ontwerp waarmee de gebruiker bewust kan blijven van de omgeving, terwijl het oorkanaal vrij blijft.
Het rubberen ontwerp maakt de A6709 ideaal voor intensieve sporten, met een IP55-classificatie zijn deze sport-oortjes namelijk volledig zweetbestendig.
De geluidskwaliteit is indrukwekkend dankzij precisiepoorten die het geluid van de drivers precies naar het oor leiden, terwijl een innovatief ontwerp (het “dipole design” genaamd) de algehele verspreiding van geluid minimaliseert, de richtinggevoeligheid en precisie verbetert en ongewenst “geluidslekkage” vermindert.
De gesprekskwaliteit tijdens bellen is constant en van goede kwaliteit dankzij de toevoeging van twee met AI uitgeruste microfoons met noise cancellation (ruisonderdrukking) voor achtergrondgeluid. De batterijduur is uitstekend met 28 uur (7 uur + 21 van de oplaadcassette) speeltijd. Met een verkorte oplaadduur van slechts 15 minuten krijg je één uur afspeeltijd.

Philips H6509 voor gebruik onderweg én thuis met een Ambilight TV
Het topmodel in het mid-range assortiment is de nieuwe Philips H6509, die het Hybrid Noise Cancelling Pro-systeem van Philips tegen een scherpe prijs in de markt zet. Het betreft een lichtgewicht, over-ear ontwerp met nadrukkelijk oog voor comfort en design. De koptelefoon biedt uitstekende geluidskwaliteit dankzij nieuwe 40 mm drivers.
Philips ziet dat de populariteit van het gebruik van een goede koptelefoon ook binnen het huis toeneemt, bijvoorbeeld om thuis naar het geluid van de tv te luisteren. Hierdoor worden andere leden van het gezin of buren niet gestoord, kan meer op worden gegaan in films en tv-programma's, of worden problemen met het horen van de subtiliteit van dialogen opgelost.
Veel consumenten vinden het echter niet eenvoudig om een Bluetooth-koptelefoon met een tv te verbinden. Zelfs als ze daarin slagen, kunnen ze nog steeds last hebben van latency- en lip-sync-problemen. Het team verantwoordelijk voor de ontwikkeling van koptelefoons van Philips heeft daarom nauw samengewerkt met de ontwikkelaars van het nieuwe Titan OS (het operating system van Philips Smart TV’s) om de meest eenvoudige verbinding tussen TV en koptelefoon en de beste resultaten te garanderen.
Een tv uitgerust met Titan OS zal automatisch een compatibele koptelefoon herkennen - zoals de Philips H6509 - wanneer deze in de buurt van de tv komt. De draadloze bluetooth koptelefoon zal automatisch op het scherm van de tv verschijnen en een eenvoudige verbinding via bluetooth tussen de koptelefoon en de tv zal worden aangeboden. De integratie met Titan OS garandeert daarnaast een latency van 100 ms of minder, om een geweldige luisterervaring te waarborgen en problemen met lip-sync te verhelpen.
Bluetooth multi-point stelt de Philips H6509 ook in staat om met meer dan één product te verbinden.
Daarnaast kan eenvoudig het geluid van de H6509 kan worden geoptimaliseerd en aangepast naar wens van de gebruiker via de Philips Headphone App. De batterijduur is heel opvallend te noemen met 60 uur speeltijd - 40 uur met Active Noise Cancelling (ANC) aan.

Philips TAH6509 online

Prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van de Philips A6219 is 129,99 euro en beschikbaar in het derde kwartaal..