Samsung en Google Cloud gaan een langdurige samenwerking aan om de generatieve AI-technologie van Google Cloud wereldwijd beschikbaar te maken voor Samsung-gebruikers. Zo introduceren Google’s Gemini Pro en Imagen 2 tekst-, spraak- en beeldfuncties op de nieuwe Samsung Galaxy S24-serie.

Samsung en Google Cloud slaan de handen ineen met de aankondiging van generatieve AI op de Samsung Galaxy S24-serie. Samsung is de eerste partner van Google Cloud die Gemini Pro en Imagen 2 toegankelijk maakt op Vertex AI via de cloud op zijn smartphones.

Gemini Pro
Gemini kan diverse soorten informatie, zoals tekst, code, afbeeldingen en video's, snel begrijpen en combineren. Met Samsung-applicaties kunnen gebruikers profiteren van de samenvattingsfunctie in Notes, Voice Recorder en Keyboard [1]. Daarnaast biedt de samenwerking toegang tot essentiële Google Cloud-functies, waaronder beveiliging, veiligheid, privacy en data compliance.
In deze samenwerking is Samsung een pionier als één van de eerste testers van Gemini Ultra, het meest krachtige model van Google voor complexe taken. De S24-serie maakt ook gebruik van Gemini Nano, een on-device Language Model (LLM) geleverd als onderdeel van het Android 14 besturingssysteem, het meest efficiënte model van Gemini voor on-device taken.

Imagen 2
Gebruikers van de Galaxy S24-serie kunnen ook direct gebruik maken van Imagen 2, de meest geavanceerde tekst-naar-beeld technologie van Google DeepMind tot nu toe. Deze samenwerking maakt veilige en intuïtieve fotobewerkingsmogelijkheden makkelijk toegankelijk. Deze functies zijn te vinden in Generative Edit [2] in de Galerij-app van S24.

Samsung S24 serie
"Google en Samsung delen dezelfde waarden als het gaat om het toegankelijker maken van technologie voor iedereen. We zijn erg blij dat de Galaxy S24-serie de eerste smartphone is die is uitgerust met Gemini Pro en Imagen 2 op Vertex AI", zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences bij Samsung Nederland. "Na uitgebreide tests en vergelijkingen, hebben de teams van Google Cloud en Samsung samengewerkt om de ultieme Gemini-gedreven AI-ervaring op de Galaxy te ontwikkelen."

[1] Galaxy AI-functies vereisen mogelijk een internetverbinding, aanmelding bij een Samsung-account en/of een update naar de nieuwste Android-versie. Productfunctionaliteit kan afhankelijk zijn van app- en apparaatinstellingen. Sommige functies zijn mogelijk niet compatibel met bepaalde apps of vereisen extra softwaredownloads, zoals taalpakketten. De beschikbaarheid van de service kan per land, regio of markt verschillen.
[2] Voor Generative Edit is een netwerkverbinding en een Samsung-account nodig. Bewerken met Generative Edit resulteert in een verkleinde foto tot 12 MP. Bij het opslaan wordt een zichtbaar watermerk over de foto geplaatst om aan te geven dat de foto door AI is gegenereerd. De nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de gegenereerde output wordt niet gegarandeerd.

Samsung S24 Google Cloud