De nieuwe EcoFlow PowerOcean DC Fit is een thuisbatterij die snel te installeren is op een bestaande zonnepanelen-installatie. Deze thuisaccu en andere producten van EcoFlow zijn te zien in de EcoFlow pop-up store in Utrecht.

Het Chinese EcoFlow is al geruime tijd actief bezig op het gebied van energie-oplossingen. Het heeft operationele hoofdkantoren in de VS, Duitsland en Japan en meer dan 2,5 miljoen gebruikers in veel landen. EcoFlow is nu een jaar actief in de Benelux en ze richt zich vooralop de energiebehoefte en energieopslag in en om het huis. Al eerder schreef PC-Active over de producten van EcoFlow, zoals de standaard thuisbatterij EcoFlow PowerOcean. Ook is al geschreven over de EcoFlow PowerOcean DC Fit, de EcoFlow PowerOcean 3fase hybride omvormer en de EcoFlow storage converter die binnenkort verkrijgbaar zijn.
Alle producten van EcoFlow zijn te zien in de net geopende en tijdelijke pop-up store van EcoFlow in de binnenstad van Utrecht: Bakkerstraat 13. Hier vond op 23 november een persevent plaats waar onder andere Benelux-directeur Richard de Borst sprak. Hieronder vind je eerst de net aangekondigde producten voor 2024, daaronder de producten die nu al te koop zijn (en dus ook in de EcoFlow pop-up store).

Producten voor 2024
EcoFlow komt begin 2024 met drie nieuwe artikelen: de EcoFlow PowerOcean DCFit, de EcoFlow PowerOcean 3 fase Hybride omvormer en de EcoFlow storage converter.
(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Powerocean DC fit

EcoFlow PowerOcean DC Fit
De EcoFlow PowerOcean DC Fit thuisaccu is een innovatieve oplossing voor bestaande zonnestroomsystemen. Met deze retrofit thuisbatterij kunnen oudere systemen worden geüpgraded naar een efficiëntere en duurzamere versie. Het apparaat kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande omvormersystemen, waardoor ze geschikt worden voor energieopslag en slim energiebeheer. Dit systeem maakt gebruik van geavanceerde DC-technologie en biedt een kosteneffectieve manier om hernieuwbare energieopwekking te maximaliseren zonder grote aanpassingen aan het bestaande systeem.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

foto Power Ocean 3 fase Hybride omvormer

EcoFlow PowerOcean 3 fase hybride omvormer
De EcoFlow PowerOcean 3 fase Hybride omvormer is ontworpen voor huizen die gebruik willen maken van zonne-energie en energieopslag. Deze omvormer maakt een integratie mogelijk tussen zonne-energie, batterijopslag en het elektriciteitsnet. Het ondersteunt een driefasig systeem, waardoor het geschikt is voor grotere energiebehoeften. De omvormer is uitgerust met intelligente functies voor energieoptimalisatie, waardoor gebruikers kunnen profiteren van maximale energie-efficiëntie en zelfvoorzienendheid.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

ecoflow storage converter 2

EcoFlow storage converter
De EcoFlow storage converter is een slimme schakelkast die zorgt voor de integratie en controle van energieopslagsystemen. Dit apparaat biedt een verbinding tussen verschillende energiebronnen, zoals zonnepanelen, batterijopslag en het elektriciteitsnet. Met geavanceerde conversietechnologieën optimaliseert deze converter de opslag en distributie van energie, waardoor gebruikers hun energieproductie en -consumptie efficiënt kunnen beheren. De converter is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en biedt slimme functionaliteiten voor een geoptimaliseerd en duurzaam energiebeheer in verschillende omgevingen.

Nu verkrijgbare artikelen

EcoFlow River 2

De EcoFlow River 2 energie-opslagapparaat, met een gewicht van 3,49 kg, is ontworpen voor draagbaarheid en gemak. Handig voor kamperen en off-grid situaties biedt het apparaat oplaadmogelijkheden voor persoonlijke elektronica. Met twee AC-stekkers en usb-a- en usb-c-uitgangen is het eenvoudig om diverse apparaten op te laden. Met een snelle AC-oplaadtijd van 60 minuten biedt het snel hernieuwde energie, waardoor vertraging wordt geminimaliseerd. Hoewel compact levert de River 2 een opslagcapaciteit van 256 Wh en een vermogen van 300 W, waardoor het geschikt is voor diverse energiebehoeften. Het kan opgeladen worden via gelijkstroom in een voertuig, wisselstroom via een stopcontact, of zelfs via zonne-energie met compatibele panelen voor off-grid opladen in ongeveer drie uur.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

foto River 2 pro

River 2 PRO
De EcoFlow River 2 Pro is met een gewicht van 7,80 kg ook draagbaar en geschikt voor roadtrips of kampeervakanties. Zo kun je het gebruiken voor het voeden van apparaten in campers of busjes en kan het tot 80% van apparaten met hoog wattage van stroom voorzien, naast persoonlijke elektronica. Met een opslagcapaciteit van 768 Wh kan het elektronica van stroom voorzien en beschikt het over vier stopcontacten, usb-a en usb-c, met een vermogen van 800 W (met piekvermogen van 1600 W met X-Boost) voor het gelijktijdig opladen van meerdere apparaten. Snelle laadopties omvatten 70 minuten via een stopcontact en drie uur via een 220 W tweezijdig zonnepaneel, terwijl het ook kan worden opgeladen via een auto-adapter of usb-c. Met een omschakelsnelheid van 30 ms tijdens stroomuitval levert de River 2 Pro betrouwbare stroom, niet alleen voor kamperen, maar ook voor essentiële apparaten in huis, zoals laptops of aquaria.

Hier vind je de top 6 draagbare energiecentrales van EcoFlow.  

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe producten zijn in het eerste kwartaal van 2024 in Nederland beschikbaar. De PowerOcean DCFit van 5 kWh heeft een adviesprijs van 4254 euro en de 10kWh versie heeft een adviesprijs van 7053 euro; de EcoFlow PowerOcean 3 fase Hybride omvormer is onderdeel van het PowerOcean-pakket. De EcoFlow Storage converter heeft een adviesprijs van 1139,00 euro.
Voor de andere prijzen kijk je op eu.ecoflow.com waarna je binnen een paar seconden naar de Nederlandse versie wordt gestuurd.