De Nederlandse voetballer Cody Gakpo speelt de hoofdrol in de driedelige documentaire Cody Gakpo Psalm 20:4. Deze is vanaf zaterdag 25 november exclusief te zien op Viaplay.

Viaplay kondigt de nieuwe driedelige documentaire ‘Cody Gakpo Psalm 20:4’ aan over de opkomst van de Nederlandse voetballer Cody Gakpo. Kijkers kunnen Cody's reis volgen van de PSV-jaren in de Eredivisie, zijn successen voor Oranje tot zijn transfer naar Premier League-gigant Liverpool. De documentaireserie is mede geproduceerd door PSV Eindhoven en bouwt voort op Viaplay's documentaires over Formule 1 wereldkampioen Max Verstappen en Erling Haaland, de aanvaller van Manchester City. De documentaireserie is vanaf zaterdag 25 november exclusief te zien op Viaplay.

Cody Gakpo
Gakpo maakte in februari 2018 zijn debuut voor het eerste elftal van PSV en groeide in het seizoen 2021-2022 uit tot een uitblinker. De PSV-speler scoorde in het seizoen 2021-2022 21 doelpunten en gaf 16 assists in alle competities en won de prijs voor Voetballer van het Jaar. In 2022-2023 groeide hij met 20 doelpunten en 20 assists uit tot de meest waardevolle speler van de Nederlandse competitie en tekende in januari 2023 bij Liverpool, de meest waardevolle transfer ooit voor zijn voetbalclub PSV. Cody speelde ook een centrale rol tijdens de FIFA World Cup (het wereldkampioenschap) in 2022, door te scoren in de drie opeenvolgende groepswedstrijden van Oranje tegen respectievelijk Senegal, Ecuador en Qatar.
Cody Gakpo: "Ik ben blij mijn verhaal te kunnen delen met voetbalfans wereldwijd. Het is tot nu toe een ongelooflijke reis geweest. Ik ben dankbaar dat ik de kans krijg om mensen te laten zien wat er nodig is om een topvoetballer te worden, maar ook hoe belangrijk het is om trouw te blijven aan jezelf en de mensen die er het meest toe doen. Ik ben erg blij met de samenwerking tussen mijzelf, PSV en Viaplay, die deze serie tot leven brengt."

Momenten
De drie afleveringen zijn geregisseerd door Lennart Timmerman in samenwerking met Ties Gooren van PSV-Media en bieden een nog nooit eerder vertoond kijkje in de wereld van Cody Gakpo. De kijker is getuige van de momenten die hem hebben gemaakt tot de topvoetballer die hij vandaag de dag is. Uniek zijn de onderhandelingen die hebben geleid tot de prachtige transfer van Gakpo naar Liverpool. Kijkers zullen worden gegrepen door het verhaal van Cody en zijn toewijding op en buiten het veld. De jonge Nederlander is een overtuigend, sympathiek en inspirerend karakter, met sterke familiebanden en een diepe toewijding aan het christelijk geloof.
Head of Sport bij Viaplay Group Nederland, Marco Zwaneveld: "De documentaire ‘Cody Gakpo Psalm 20:4’ is een mooie toevoeging aan onze line-up, waarmee fans een kijkje krijgen in het leven van één van de meest succesvolle jonge voetballers ter wereld. Het is ongelofelijk hoe dichtbij regisseur Lennart Timmerman tot Cody, zijn familie en zijn team kon komen. De kijkers zullen geïnspireerd worden door Cody’s reis naar de top, zijn toewijding aan zijn vak, zijn geloof en zijn gemeenschap."

Cody Gakpo holiday online