Homey heeft  een nieuwe update van Homey Insight aangekondigd voor hun iOS- en Android-app. Deze update brengt de historische gegevens van alle apparaten, apps en variabelen in Homey naar je smartphone en tablet.

Bram Veldt

Homey Bridge Homey Pro Mobile App Web App

Homey Bridge en Homey Pro en mobile app

Het Nederlandse bedrijf Homey is bekend van het gelijknamige apparaat en ook bijvoorbeeld van de Homey Bridge. Het heeft nu een nieuwe update aangekondigd voor Homey insight. Homey heeft een mobiele en webapp-interface met een open API waarmee externe ontwikkelaars ondersteuning voor hun producten in Homey kunnen toevoegen.

Desktop Insights

Insights desktop

Homey Insights op mobiel

Homey Insights was natuurlijk al beschikbaar in de browser op grotere schermen. Sinds gisteren is dit uitgebreid naar mobiel, waardoor alle Homey-gebruikers direct op hun smartphone van hun apparaten het energiegebruik, de temperatuurmetingen, luchtvochtigheid, lichtsterkte, CO2 en nog veel meer kunnen zien. Deze nieuwe functionaliteit is beschikbaar voor gebruikers van Homey Pro, en voor iedereen met een Homey Premium-abonnement, gewoon door een (gratis) update van de iOS- of Android-app op hun telefoon. Voor meer uitleg over de app, bekijk hier de video.

Homey Insights for Mobile

Insight mobile

In PC-Active 332 staat een review van de Homey Pro 2023. Tussen de Homey Bridge en de Pro zit een prijsverschil: de prijs van de Bridge is 69 euro en de Pro is 399 euro. Homey Bridge kan zoveel goedkoper zijn, doordat het geen heel krachtige hardware bevat. In plaats daarvan verbindt Homey Bridge met de online, cloud-based Homey-omgeving. Alle intelligentie van het systeem, en het uitvoeren van Flow automatiseringen, vindt dus plaats in de Homey-cloud. Dit verschilt met de Homey Pro die wel alles lokaal uitvoert.