Netgear komt met de eerste Nighthawk-router met Wi-Fi 7. De Netgear Nighthawk RS700S-router is voorzien van een krachtig nieuw antennedesign en wifisnelheden tot wel 19 Gbps.

Al jaren zijn wij lovend over de netwerkapparatuur van Netgear, zoals het Netgear mesh-systeem Orbi RBK853 en de mobiele router Nighthawk M6 Pro Mobile Router. Geen goedkope oplossingen, maar wel geweldige apparaten. Netgear kondigde onlangs met de Nighthawk RS700S-router zijn eerste router met Wi-Fi 7-technologie aan. Deze nieuwe RS700S moet voor een krachtige netwerkverbinding zorgen en moet tot 19 Gbps voor een heel snelle wifiverbinding zorgen, een verdubbeling van de snelheid van vorige generaties zoals Wi-Fi 6 en Wi-Fi 6E.

Wi-Fi 7
Steeds meer apparaten worden op het wifinetwerk aangesloten, wat betekent dat de wifivereisten van moderne huizen de grenzen van de huidige wifinormen verleggen. HD Zoom-gesprekken, 4K-/8K-videostreaming, hybride werken, maar ook interactieve real-time gaming en AR/VR-toepassingen zijn inmiddels in steeds meer huishoudens te vinden. Je wifiverbinding vraagt dus om hogere snelheden, lagere latentie en grotere capaciteit.
Netgear's RS700S-router, aangedreven door Broadcoms BCM6726/3 WiFi 7 System On a Chip (SOC), haalt snelheden tot 19 Gbps. De tri-band Wi-Fi 7-router, van de makers van tri-band technologie, zorgt voor een drastische afname van latentie bij AR/VR gaming, 8K streaming en versoepelt UHD Zoom-gesprekken. De RS700S heeft ook een 10Gb-internetpoort om de snelle hedendaagse internetsnelheden te ondersteunen, evenals een 10Gb- en vier 1Gb LAN-poorten voor verbeterde bekabelde verbindingen.

Design en prestaties
De Nighthawk RS700S-router heeft een nieuwe, slanke behuizing met krachtige antennes die 360 graden dekking bieden, waardoor o.a. de router tot 200 apparaten tegelijkertijd in het hele huis ondersteunen. Het 3D-antenneontwerp biedt de beste verbinding voor alle soorten huizen, van uitgestrekte boerderijen tot flatgebouwen met meerdere verdiepingen. Zorgvuldig ontworpen radiofrequentiecircuits sturen maximaal vermogen om wifisignalen naar het verste bereik te sturen, tot wel 250 m². Dankzij het nieuwe, subtiele uiterlijk, staat de router ook onopvallend op een boekenplank of tafelblad.
"Met de lancering van onze Nighthawk RS700S-router lopen we voorop met de introductie van de nieuwste WiFi-generatie," zegt Arend Karssies, Regional Manager Benelux & Nordics bij Netgear. "De RS700S is gemaakt voor de beste prestaties. We hebben onze decennialange RF-expertise ingezet om het bereik van de antenne te maximaliseren binnen een subtiel ontwerp dat onderbreking minimaliseert en perfect past in elk huis."

Technische specificaties
- 320MHz high-capacity kanalen & 4K QAM - Nieuwe, brede bandbreedte betekent 2,4x de snelheid naar jouw aangesloten apparaten. Wi-Fi 7-smartphones en laptops kunnen snelheden halen tot 5 Gbps.
- Multi-Link Operation - Gebruikt meerdere wifibanden tegelijk om het netwerk te verbeteren, de latentie te verminderen en ervoor te zorgen dat gegevens met maximale snelheid worden afgeleverd.
- Lagere latentie - Verbetert de gaming en interactieve online-ervaringen en opent de deur voor meeslepende next-gen AR en VR.
- Meer capaciteit voor data-intensieve activiteiten - Sluit tot 200 apparaten aan, zoals beveiligingscamera's, smart home-apparaten en luidsprekers, terwijl je geniet van 4K/8K-videostreaming, online gaming en HD-videoconferenties.
- Multi-Gig snelheden met 10GbE internetpoort - Gebruik de 10 Gig internetpoort voor kabel- en glasvezelplannen tot 10Gbps. Uitwisselbaar met elke internetserviceprovider.
- Meer bekabelde poorten op elk apparaat - Sluit bekabelde apparaten aan om de prestaties te verbeteren via één 10Gbps en vier 1Gbps LAN-poorten.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Netgear Nighthawk RS700 router aansluitingen

Hogere snelheden en brede dekking via Nighthawk Mesh
Hoewel de RS700S-routers op zichzelf krachtig zijn met hoge snelheden en brede dekking, kunnen ze via Nighthawk Mesh in een netwerk worden opgenomen om zelfs in de grootste huizen snelle en stabiele wifi te bieden. Om prestaties te maximaliseren, kan de router ook opgesplitst worden in vier afzonderlijke netwerken. Naast een hoofdnetwerk en een gastnetwerk kunnen gebruikers een prioritair netwerk creëren voor toepassingen met lage latentie, zoals streaming en gaming, om een vertragingsvrije ervaring te garanderen zonder onderbreking van tragere apparaten. Om te voorkomen dat andere aangesloten apparaten worden beïnvloed, is het mogelijk om slimme thuisapparaten te isoleren op het IoT-netwerk. Deze functies zullen beschikbaar zijn in toekomstige softwarereleases, waarbij de Mesh functie begin 2024 wordt toegevoegd.
De nieuwste WiFi 7-router wordt geleverd met één jaar Netgear Armor, dat een automatisch alle aangesloten apparaten op het netwerk beveiligt. In tegenstelling tot traditionele antivirusproducten, is Armor ingebouwd in de router als een uitgebreide beveiligingsoplossing om alle internetactiviteiten te monitoren. Zo worden alle aangesloten computers, beveiligingscamera's, babyfoons en andere IoT-apparaten beschermd en externe bedreigingen en schadelijke uitgaande activiteiten van IoT-apparaten gesignaleerd.

Prijs en beschikbaarheid
De Netgear Nighthawk WiFi 7 Tri-Band RS700S is vanaf eind oktober als eerste beschikbaar in Nederland via Netgear.com/nl, en vervolgens bij andere retailers voor een adviesprijs van 899,99 euro.