De Nighthawk M6 Pro Mobile Router (model MR6450M6) is een klein doosje van zo’n 10 x 10 x 2 cm en toch een complete mobiele hotspotrouter voor snel internet.

Aad Munsterman en Rob Coenraads


m6 pro g1 emea tcm168 145616 2

De router beschikt namelijk over 4G/5G-ondersteuning tot 6 Gbps, een 2,5Gbps ethernetaansluiting en daarnaast biedt het Wi-Fi 6E voor max. 32 gebruikers met een maximale doorvoer tot 3600 Mbps. Door zijn grootte, het gewicht (560 gram) en de oplaadbare accu ( 5040 mAh) is hij bedoeld voor onderweg of tijdelijke locaties; ook kan hij via de usb-c-adapter aan de netspanning. Hij is verder uitgerust met een 2,8inch aanraakscherm en een SIM-slot. De configuratie en besturing loopt via het schermpje, de Netgear Mobile app, web-toegang of de professionele cloud-toegang via Netgear Insight Pro.

Speedtest geeft een download van zo’n 95 Mbps, een upload van circa 15 Mbps met een ping van ongeveer 17 ms: nog niet de ultieme snelheden die voor de nabije toekomst worden beloofd, maar gaan omhoog naarmate er meer 5G-banden worden vrijgegeven. Wifi kent 3 zendvermogens met Laag, Midden en Hoog, die laatste werkt alleen als de accu is verwijderd en de M6 netstroom krijgt. L/M/H-zendvermogen staat voor resp. 2,5/5/7,5 meter bereik rondom de M6. De gemeten wifisnelheid is gelijk aan de 5G internetsnelheid en zal hoger worden zodra 5G meer doorvoersnelheid gaat geven. De accu gaat tot 13 uur mee en is binnen 4 uur weer opgeladen. De zichtbaarheid van de Home- en Back-knoppen kan wel wat worden verbeterd.

De M6 is een kleine 5G-hotspotrouter met de laatste technieken en veel configuratie- en instelmogelijkheden. Het wifi-zendvermogen is beperkt, de adviesprijs is hoog maar daar krijg je dan ook een state of the art product voor.


Product
: Netgear Nighthawk M6 Pro


4 sterren


Adviesprijs: 
€ 999,99

 

Pluspunten:
* state of the art technologie
* veel functionaliteit

Minpunten:
* prijs