Het Franse Netatmo komt met het Slim Deurslot dat moet zorgen voor een veiligere en flexibelere toegang tot een woning. Opvalllend is dat het slimme deurslot met fysieke Sleutels wordt geleverd.

Megan van der Wagt

Met de toevoeging van het Slim Deurslot met Sleutels, breidt Netatmo zijn securitylijn verder uit. Zoals bij andere Netatmo-producten als het Weerstation, zijn er geen abonnementskosten verbonden bij het gebruik van het Slim Deurslot met Sleutels. Bij de introductie in Parijs was PC-Active erbij.

EU-certificering en compatibiliteit
Het Slim Deurslot voldoet aan eisen die het hoogste niveau van mechanische en elektronische beveiliging garanderen, volgens de EN15684-norm. Daarnaast is het Slim Deurslot compatibel met alle deuren die een Europese cilinder hebben en een dikte van maximum 10 cm. Het Slim Deurslot is compatibel met zowel single-point- als multi-point-sloten. Ook deuren met handgrepen kunnen gebruikt worden. Gebruikers kunnen hier de compatibiliteit van hun deur checken en of ze een verlengstuk voor de installatie van het Slim Deurslot nodig hebben: https://check.netatmo.com/security/doorlock

Installatie en inbraakveiligheid van Slim Deurslot
De installatie is relatief eenvoudig en snel. De gebruiker van het slot vervangt de huidige eurocilinder van het deurslot aan de hand van de meegeleverde gebruikershandleiding. Het Slim Deurslot is veilig tegen zowel fysieke als cyberinbraakpogingen via de deur. Het slot is getest en bestand tegen fysieke inbraakpogingen als lockpicking, boren van gaatjes, open wrikken en cilindertrekken. De cilinder, ontworpen door Netatmo, is gemaakt van roestvrij staal, verstevigd met een anti-boorplaat en drie veiligheidspinnen. Het Deurslot is niet verbonden met een wifisignaal om cyber-inbraakpogingen te voorkomen. Het slot communiceert alleen via versleutelde bluetooth-communicatie met de smartphone van de gebruiker en Sleutels.
In elk Deurslot is het Secure Element geïntegreerd. Dit is een beschermd onderdeel waarmee de gebruiker het ontgrendelen, vergrendelen en toevoegen van een nieuwe Sleutel kan valideren. De gebruiker moet zich wel binnen het bereik van het Slim Deurslot bevinden om de Sleutels te beheren.

Toegang met de Sleutel
Het Netatmo Slim Deurslot kan worden vergrendeld en ontgrendeld door simpelweg de Sleutel in te voeren zoals elke standaardsleutel. De Sleutels zijn gebaseerd op gecertificeerde NFC-technologie en communiceren op een volledig gecodeerde manier met het Deurslot. De Sleutels zijn niet dupliceerbaar en bij verlies of diefstal kan de toegang onmiddellijk gedeactiveerd worden in de Home+ Security app. Bij aankoop van het Netatmo Slim Deurslot worden drie Sleutels meegeleverd. Extra Sleutels kunnen worden besteld in de Netatmo online shop. Eén Sleutel kan aan meerdere Deursloten worden toegevoegd. Als het huis meerdere toegangsdeuren heeft, kan de gebruiker de sleutelbos lichter maken door één enkele Sleutel te gebruiken om meerdere deuren te vergrendelen en te ontgrendelen.

Toegang met de smartphone en tijdelijk toegang voor bezoekers
In plaats van met de Sleutels kan de gebruiker ook kiezen om het Slim Deurslot met de smartphone te vergrendelen of ontgrendelen. Dit kan eenvoudig via de Home+ Security-app. De gebruiker kan bijvoorbeeld een uitnodiging sturen vanuit de Home+ Security-app om tijdelijk toegang tot zijn huis te geven. De toegang kan op elk moment worden ingetrokken. Bezoekers kunnen hiervoor de app Home+ Guest downloaden.
Het Slim Deurslot werkt op 4 meegeleverde AAA-batterijen die ruim een jaar zouden moeten meegaan. De gebruiker ontvangt een notificatie via een smartphone een maand voordat de batterijen dreigen leeg te raken. Als het Slim Deurslot volledig leeg is, kan het apparaat via een back-up micro-usb-aansluiting aan de buitenkant van de deur tijden aan stroom worden verbonden. De micro-usb-aansluiting is enkel verbonden aan de stroomtoevoer en kan hierdoor niet gebruikt worden als toegang voor hackers.

Compatibiliteit en scenario's met andere slimme apparaten
Het Netatmo Slim Deurslot is compatibel met Apple HomeKit, waardoor het mogelijk is om slimme interacties te crëren met andere compatibele producten. De gebruiken kan bijvoorbeeld een scenario ontwikkelen waardoor het licht in de hal automatisch aanspringt als hij het Netatmo Slim Deurslot van de voordeur ontgrendelt.

Prijs en beschikbaarheid
Het Slim Deurslot en Sleutels zijn beschikbaar vanaf 10 oktober 2023 voor € 379,99 zonder abonnementskosten of een extra domoticabox. Het product is verkrijgbaar op www.netatmo.com en exclusief bij CoolBlue. Wil je een verlengstukset kopen van 45mm of 40 mm, dan kost dat € 29,99.

Netatmo Deurslot 1