Het Franse Netatmo is o.a. bekend slimme producten als modulerende thermostaat, rookmelder en aircobediening.

Aad Munsterman en Rob Coenraads


NWS WEB 2

Het intelligente weerstation van Netatmo bestaat uit een cilindervormig binnen- en buitenmodel en die hebben een chique zilverkleurige uitstraling. Het binnenmodel met bridge-functie heeft een netspanningsaansluiting en het kleinere buitenmodel twee batterijen en communiceert via het binnenmodel met het netwerk. Het binnenmodel meet de binnentemperatuur, vochtigheidsgraad, luchtdruk, CO2-gehalte en geluidsniveau, buiten worden de buitentemperatuur, gevoelstemperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit gemeten. Alles wordt weergegeven via de app of een internetbrowser, aangevuld met tendens (dag, week, maand, jaar), een behaaglijkheidsniveau en de weersvoorspelling voor de komende zeven dagen dat binnenkomt via een online weerdienst. Optioneel kunnen extra meetapparaten worden toegevoegd, zoals een regen- en windmeter en extra binnenmodellen.

De app kan realtime meldingen geven als vooraf bepaalde of zelf gedefinieerde waarden worden overschreven. Jouw gegevens zijn overal beschikbaar via een internetkoppeling en je kunt ze beschikbaar stellen aan andere gebruikers. Jij kunt ook data van gebruikers in andere landen inzien. De set is te koppelen aan Apple HomeKit, Alexa, Google Home en Homey, soms met beperkte functionaliteit.

Dit weerstation heeft een hoog gadgetgehalte met veel meetgegevens die optioneel verder verwerkt en omgezet kunnen worden naar vervolgacties.


Product
: Netatmo Smart Home Weerstation


4 sterren


Adviesprijs: 
€ 189,99 (in juni was deze via HCC-nieuwsbrief te koop met 25% korting) 

Pluspunten:
* veel meetgegevens met historie en toekomstverwachting
* meetgegevens intelligent te gebruiken

Minpunten:
* geen directe weergave van meetgegevens
* volledige smart home automatisering alleen via Homey