Logitech heeft de Logitech Brio 100-webcam uitgebracht. Deze is voorzien van een privacy shutter voor meer privacy en dankzij RightLight wordt de helderheid van de webcam sterk verbeterd.

Megan van der Wagt

Het Zwitserse Logitech is vooral bekend door zijn toetsenborden en muizen zoals de MX Keys S Combo en camera’s en headsets als de Logitech Zone Learn. Onlangs heeft Logitech een nieuwe webcam uitgebracht: de Brio 100.

Brio 100 helderheid
De nieuwe Logitech-webcam Brio 100 werkt goed samen met veelgebruikte videoconferencingplatformen zoals Microsoft Teams en Zoom. De camera zorgt ervoor dat de gebruiker duidelijk in beeld wordt gebracht, onder andere omdat hij automatisch het licht balanceert. Daarnaast geeft het RightLight de helderheid tot 50% een boost. Zo worden schaduwen verminderd en ziet de gebruiker er volgens Logitech op zijn best uit.

Verstaanbaarheid en privacy
De webcam zorgt naast goed beeld ook voor een betere verstaanbaarheid en privacy. Door de ingebouwde microfoon is de gebruiker namelijk goed verstaanbaar en hoeft dit een videoconferencing niet te verstoren. Ook wordt er goed op de privacy gelet met de nieuwe privacy shutter. Deze shutter sluit zichzelf automatisch na een call of wanneer de gebruiker zich uitlogt.

Kleuren en duurzaamheid
De Brio 100 is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: Graphite, Off-White en Rose. Verder probeert Logitech aan zijn ecologische voetafdruk te werken door hun CO2-impact te verminderen.. De modellen zijn tot stand gebracht met oog voor duurzaamheid. De plastic onderdelen in de webcams bevatten gerecycled plastic: de Graphite-variant bestaat hier 77% uit, terwijl de Off-White en Rose-varianten uit slechts 34% gerecycled plastic bestaat. De Brio 100 is daarnaast uitstootneutraal gecertificeerd en de verpakkingen zijn gemaakt van papier uit FSC-gecertificeerde bossen en andere gecontroleerde bronnen.

Adviesprijs en beschikbaarheid
De nieuwe Brio 100-webcam is nu verkrijgbaar via www.logitech.com/nl-nl en bekende retailers en heeft een adviesprijs van 49,99 euro.

Brio 100 LIFE Graphite 01