EA FC 24 is de 'opvolger' van de razendpopulaire FIFA-game die je op de Playstation, XBOX en computer kunt spelen en verschijnt 29 september. De mobiele versie EA FC 24 Mobile verschijnt echter eerder en is te spelen op Android en iOS.

Bram Veldt

EA FC 24 wordt de eerste EA FC-game in de reeks. Voorheen heette het FIFA, maar die rechten heeft EA niet meer, dus hebben ze de naam veranderd naar EA FC. EA-games ontwikkelt en publiceert onder verschillende labels, waaronder EA Sports-titels FIFA, Madden NFL en F1. Andere EA-labels produceren gevestigde franchises, zoals Battlefield, Need for Speed en The Sims.

EA FC Mobile

Zoals aangekondigd in augustus zal Vinicius Jr. de coverster van EA SPORTS FC Mobile zijn. De game biedt een leuke voetbalervaring op mobiele apparaten met meer dan 15.000 spelers met volledige licentie in 650 teams en meer dan 30 competities, waaronder de UEFA Champions League, Premier League, LALIGA EA SPORTS, Bundesliga en nog veel meer.
Spelers die de game voor 26 september downloaden, krijgen de status van FC MOBILE Founder om voordelen te ontgrendelen, waaronder in-game speleritems voor EA SPORTS FC MOBILE bij de lancering.

(artikel gaat verder onder de tekst)

Ea fc gameplay

Enkele gameplay-hoogtepunten die spelers kunnen verwachten:
• Impact Controls: maak kennis met de Power Shot, krachtige Hard Tackle en Knock On, die voor het eerst naar mobiel worden gebracht.
• Elite-schietsysteem: de diepgang en strategie van het spel worden vernieuwd door middel van schietcontext, spelhervattingen en een animatievernieuwing over de doelnetfysica.
• Echte spelerspersoonlijkheid: spelers onderscheiden zich meer met een grotere attribuutimpact en authentieke Star Player Run Styles.
• Dynamische spelsnelheid: de gameplay wordt gediversifieerd door updates voor tempo en dribbelen, met een speciale balans tussen dribbelen en verdediging.
• Balanceren en bugfixes: er zijn verbeteringen aangebracht aan het balanceren van vaardigheidsbewegingen, het balanceren van kruisen en kopballen, de AI van de doelman en de Half End-conditie.

Beeld en geluid
EA FC Mobile krijgt een aantal nieuwe visuele en audio-updates om een leuke voetbalervaring voor spelers op mobiele apparaten te creëren. De game krijgt een aantal visuele upgrades om de game realistischer te maken en spelers een betere ervaring te geven. Deze upgrades bevatten:

• Nieuwe camerahoeken: de gloednieuwe EA SPORTS-camera zorgt voor een meer uitgezonden look en feel, zodat je meer van de stadionsfeer kunt genieten.
• Nieuwe spelhervattingscamera's, waaronder voor directe spelhervattingen, tactische spelhervattingen en zelfs doeltrappen, zijn op maat gemaakt voor het mobiele platform.
• Dynamische HUD: De HUD die tijdens de wedstrijd wordt getoond is vernieuwd om reactieve en aangepaste informatie weer te geven en spelers verder in het spel onder te dompelen. De dynamische HUD simuleert nu uitzendingen van topcompetities met veel meer natuurgetrouwheid.
• Bijgewerkte stadionafbeeldingen: de visuele kwaliteit van de stadions zijn aanzienlijk verbeterd met meer details en realisme: van verbeterd veldgras, gedetailleerder publiek tot dynamische reclameborden voor spelers.

Er zijn ook een paar audio upgrades toegepast aan EA FC Mobile. Zo heb je een commentaarupdate, er zijn meer realtime reacties en play-by-play commentaar. Ook zijn er nieuwe stadionupdates met teamspecifieke gezangen tot stadionomroepers tot verbeterde doelnetgeluiden.

Kleedkamer
De kleedkamer van EA SPORTS FC Mobile is een nieuwe functie om de ervaring van elke speler persoonlijker te maken. Spelers kunnen hun team en spelers aanpassen aan hun favoriete stijl. Vervolgens kunnen spelers de tenuenummers en het uiterlijk van de tenues van sterspelers aanpassen, inclusief de lengte van hun sokken, mouwlengte en stijl van het instoppen van het shirt.  

Prijs en Beschikbaarheid
EA FC 24 Mobile wordt gratis beschikbaar op 26 september 2023 voor zowel iOS als Android. Voor bestaande FIFA-mobile gebruikers zal EA SPORTS FC Mobile beschikbaar zijn als gratis update, zonder dat deze opnieuw naar apparaten hoeft te worden gedownload.

ea fc slider vinicius jrpng