Apple heeft onlangs de iPhone 15 aangekondigd. Wil je je smartphone upgraden naar de iPhone 15 Pro, dan lees je hier alles over deze nieuwste iPhone.

Je hebt het wellicht al gehoord. Op 12 september heeft Apple de nieuwe iPhone 15 aangekondigd. Met deze aankondiging komen vier nieuwe iPhones op de markt: de iPhone 15, de iPhone 15 Plus, de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max. Zoals je gewend bent van Apple hebben de Pro-toestellen net iets meer geavanceerde features dan de ‘standaard’ iPhone 15. Als je overweegt je telefoon te upgraden naar de iPhone 15 Pro, moet je natuurlijk wel weten wat je krijgt. In deze blog lees je alles over de nieuwste iPhone 15 Pro.

Sneller dan snel
De iPhone 15 Pro is uitgerust met een A17 Pro-chip. Deze chip wordt geproduceerd met de nieuwste 3nm-technologie. Deze iPhone is de eerste die gebruikmaakt van deze geavanceerde technologie. Deze nieuwe chip is nog sneller dan zijn voorgangers, wat heel handig is als je je telefoon veel gebruikt en wel wat snelheid nodig hebt.

Afscheid nemen van Lightning
De Lightning-aansluiting die je van Apple gewend bent, verdwijnt met de iPhone 15. Er wordt een overstap gemaakt naar usb-c. Deze aansluiting ken je misschien wel van de MacBooks of andere Apple-producten zoals de iPad. Veel andere apparatuur, niet van Apple, maakt ook gebruik van usb-c. Zo hoef je niet met een hele tas vol kabels te reizen, die altijd weer in de knoop raken.

De meest professionele camera tot nu toe
Apple steekt bij elk nieuw toestel veel moeite in het verbeteren van de camera. De iPhone 15 is daarbij zeker geen uitzondering. De camera van de iPhone 15 Pro ondersteunt een standaardresolutie van 24 MP. Dit zorgt voor geweldig scherpe beelden. Zo kun jij prachtige plaatjes schieten gewoon vanaf je telefoon. De iPhone 15 Pro camera staat gelijk aan zeven professionele lenzen. Deze kwaliteit zie je zeker terug op je camera rol. Zelfs voor professionals is deze camera een echte aanwinst.

Het design
Natuurlijk ben je fan van Apple door het gebruiksgemak en de geavanceerde technologie. Maar eerlijk is eerlijk, het design speelt ook zeker een rol. Hoe ziet de nieuwe iPhone eruit? Ten eerste stapt Apple over van staal naar titanium. De rechte hoeken van de iPhone 12 maken plaats voor afgeronde hoekjes. De randen om het scherm zijn ook een stuk dunner. Fun fact: er is geen enkele smartphone op de markt met zo’n dunne schermranden. Niet alles verandert, het Dynamic Island met de selfiecamera blijft ook bij de iPhone 15.

De kleurtjes van de iPhone 15 Pro
De Pro-modellen van iPhone worden altijd wat zakelijker ontworpen dan de standaard modellen. Geen felle kleurtjes zoals paars of rood, maar gewoon strak, klassiek en tijdloos. Door de switch naar titanium hebben de simpele kleuren toch een heel unieke uitstraling. De iPhone 15 Pro komt in vier kleuren: zwart titanium, wit titanium, blauw titanium en titanium. De randen zijn dus ook van titanium en hebben een brushed look met een stuk minder glans. Net wat anders, maar wel heel mooi. Al deze veranderingen maken de iPhone 15 Pro een echte upgrade. Ga jij 22 september shoppen voor een nieuwe telefoon?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met odido.nl