Je eigen stickers of avatars worden steeds populairder. Ook in Whatsapp kun je ze maken en gebruiken en in deze workshop lees je hoe je dat doet.

 

Avatar 0
Rob Coenraads


Het programma Avastars is bij het schrijven van dit artikel nog geen succes. Avatars oftewel gepersonaliseerde stickers zijn dat wel: je komt ze steeds vaker tegen. Met je eigen avatars oftewel gepersonaliseerde stickers kun je laten zien hoe je je voelt en je kunt er een gebruiken voor je profielfoto. Lees in deze workshop hoe je je eigen avatar in Whatsapp maakt en gebruikt.

     

Avatar in Whatsapp Instellingen 2

1. Instellingen

Open de app van WhatsApp op je telefoon of tablet, klik in je hoofdscherm op de drie puntjes rechtsboven. Daarna klik je op Instellingen en kies je de optie Avatar. Vervolgens klik je op Uw avatar maken en ten slotte op Aan de slag.

4. Veel opties

Ga nu verder met de vele volgende opties door telkens een optie rechts van de geselecteerde optie te kiezen. Zo kies je eerst een Outfit en Lichaam, waarna je aan de slag gaat met je gezicht. Hierbij bepaal je je Oogvorm, Oogkleur en of je wel of geen Oogmake-up wilt. Vervolgens zijn je Wenkrauwen aan de beurt en ook de kleur hiervan. Bij deze optie zijn er zelfs Bindi’s (stip op je voorhoofd) beschikbaar. Vervolgens is je Neus aan de beurt (en eventueel Neuspiercings), je Mond waarbij je kunt kiezen uit een Vorm en de Volheid (Dun of Vol). Daarna is je Gezichtsvorm aan de beurt met onder andere ook Gezichtsmarkeringen als sproetjes.

Avatar in Whatsapp Oogvorm 2


5. Bijna klaar

Afijn, er is aan heel veel gedacht dus, zelfs aan Gehoorapparaten maar ook aan Hoofddeksel. Sommige onderdelen kun je zelfs digitaal piercen als je dat wil. Wanneer je al die keuzes hebt gemaakt, klik je op Klaar. En dat ben je dan ook bijna. Maar nog niet helemaal!

Avatar in Whatsapp Gehoorapparaten 2


8. Profielfoto

En je kunt natuurlijk ook je avatar als profielfoto instellen. Hiervoor hoef je alleen nog een houding en een achtergrond te kiezen, op het vinkje bovenaan te klikken en te wachten tot je avatar is geladen.

Avatar in Whatsapp Profielfoto 2

  Avatar in Whatsapp Huidskleur 2  
2. Maak je basisavatar

Voor het maken van je avatar begin je met je zogeheten basisavatar. Kies hiervoor een huidskleur. Net zoals bij de volgende stappen kun je dicht bij de realiteit blijven of een keer iets helemaal anders kiezen. Hierna verschijnt de basisavatar en kun je écht aan de slag.

 

Avatar in Whatsapp Haarstijl 23. Personaliseren

Je kunt je nu je gaan uitleven met alle opties. Je ziet dat het de scherm logisch is ingedeeld: bovenin hoe je eruit komt te zien, in het midden de opties en onderin de voorbeelden van de opties. Je kunt uit heel veel voorbeelden kiezen door naar onderen te scrollen. Minder logisch vind ik dat er rechtsboven Klaar staat: in eerste instantie dacht ik deze te moeten kiezen als ik een optie had gekozen. Maar door hierop te klikken, bepaal je dat je je avatar af hebt en in het begin ben je natuurlijk nog niet zover. 
Je begint eerst met je Haarstijl en Haarkleur. Zorg dat je bij Haarstijl wel haar kiest als je een avatar met haar wilt maken en om een haarkleur te kiezen.

spiegeltje 2


6. Afronden

Avatar in Whatsapp stickerdetails 2Je krijgt vervolgens je avatar wat meer in close-up te zien, samen met enkele opties. Je kunt in Bladeren in stickers de stickers bekijken die WhatsApp met je avatar heeft gemaakt en die je in chats kunt gebruiken. 
We springen even naar de knop Meer informatie en die spreekt natuurlijk voor zich. 
Wil je niet verwijderen, maar gewoon iets aanpassen? Klik dan het pennetje aan en je kunt alle opties bij het ontwerp aan je avatar weer veranderen. 
Je kunt via Avatar verwijderen het resultaat van je werk overigens gewoon weer verwijderen als het je toch niet bevalt en dan ben je ook de stickers kwijt.


7. Stickers bij bericht

STIKCKERSWil je een van je gemaakte en dus persoonlijke stickers meesturen in een Whatsapp-bericht, klik dan eerst in het tekstvak (waarin Bericht staat) op de smiley/emoji links. Na het kiezen van het symbool smiley 3verschijnen er onderin een aantal stickers die je mee kunt sturen als je een Whatsapp wilt versturen. 
Hierbij kun je uit verschillende thema’s kiezen: zoals Liefde, Gelukkig, Verdrietig en Lifestyle. Ook kun je veelgebruikte stickers in je Favorieten stoppen, weergegeven met een ster.