JBL heeft onlangs twee nieuwe koptelefoons toegevoegd aan hun serie LIVE-koptelefoons. Dit zijn de JBL LIVE 770NC en de JBL LIVE 670NC met  langere batterijduur en True Adaptive Noise Cancelling met Smart Ambient-technologie. 

Door Megan van der Wagt

JBL is al sinds 1946 een bekende naam in de wereld van geluidsapparatuur, maar tegenwoordig staat het vooral bekend om zijn draadloze speakers, koptelefoons en in-ears. Opmerkelijk waren begin dit jaar hun JBL Live FLex oordopjes met open stick ontwerp en True Adaptive Noise Cancelling. Eind augustus kondigde JBL een aantal nieuwe producten aan, zoals de JBL Soundgear Sense oordopjes met luchtgeleiding die nog opmerkelijker zijn dan de Live Flex oordopjes. Daarnaast kondigde JBL de nieuwe koptelefoons JBL Live 770NC en Live 670NC aan, uitgevoerd in de kleuren zwart, wit, blauw en zandsteen. Veel verschil tussen de twee koptelefoons is er niet, behalve dat de 770NC een over-ear model is en de 670NC de on-ear variant is van de twee.

Verschil tussen on-ear en over-ear

De JBL Live 670NC is dus een on-ear hoofdtelefoon: dit betekent dat de kussens rusten op de oorschelp. Dit zorgt voor een compact ontwerp. De JBL LIVE 770NC is daarentegen een stuk groter, waarbij de kussens rondom het oor vallen. Er is hierdoor een minder directe druk op het oor en potentieel ook meer passieve isolatie.

Functies JBL Live 770NC en Live 670NC
• True Adaptive Noise Cancelling met Smart Ambient-technologie
• 2 beamforming-microfoons voor heldere telefoongesprekken
• JBL Spatial Sound vanuit elk apparaat
• Aanpasbare geluidsbeleving met Personi-Fi 2.0
• Tot 50 uur batterijduur met Bluetooth en Adaptive Noise Cancelling aan, tot 65 uur zonder ANC
• 5 minuten snel opladen (fast charging) voor extra 4 uur afspeeltijd
• Automatisch afspelen en pauzeren
• Multi-pointverbinding voor het eenvoudig schakelen tussen apparaten
• Ondersteuning voor de JBL Headphones App voor personalisatie en EQ-aanpassingen.

Aanpassingsvermogen
Wanneer je moet concentreren of in een bepaalde sfeer wilt komen, past de geavanceerde JBL True Adaptive ANC-technologie zich automatisch aan de echte wereld aan, waardoor afleidingen geëlimineerd worden en de audiokwaliteit gemaximaliseerd wordt. Een telefoongesprek kan ongecompliceerd verlopen door de beamforming-microfoons. Deze zorgen voor een heel goede gesprekskwaliteit, ook als je bijvoorbeeld buiten in de wind staat.

Batterijduur
Hoewel de ‘oude’ JBL LIVE 660NC het ongeveer veertig uur kan volhouden met functies zoals noise cancelling en bluetooth aan, houdt de nieuwe variant het in dezelfde status tot zo'n vijftig uur vol. Door de handige usb-c-kabel laden de koptelefoons in twee uur helemaal op. Maar als je niet zo lang kan wachten heb je geluk, want dankzij fast charging krijg je in slechts 5 minuten 4 uur extra batterijduur.

Prijs en beschikbaarheid
De JBL LIVE 770NC en JBL LIVE 670NC zijn verkrijgbaar op JBL.nl vanaf 31 augustus in het zwart, wit blauw en zandsteen met adviesprijzen van € 179,99 en € 129,99.

JBL 770NC Afbeelding Horizontaal