De Roomba Combo j9+ robotstofzuiger en dweilrobot en de Roomba j9+ robotstofzuiger zijn de allernieuwste huishoudrobots van iRobot. Deze robots moeten ervoor gaan zorgen dat het schoonmaken van je huis vlekkeloos gebeurt.

Door Bram Veldt

Gebruikers moeten erop kunnen vertrouwen dat hun huishoudrobot intelligent genoeg is om te voorkomen dat de robot er zelf een rommel van maakt, het werk afmaakt zonder onderbrekingen en schoonmaakt volgens persoonlijke voorkeuren van de gebruiker. iRobot kondigt vandaag twee van zijn slimste en krachtigste modellen aan: het vlaggenschip Roomba Combo j9+ robotstofzuiger en dweilrobot en de Roomba j9+ robotstofzuiger. De Roomba Combo j9+ robotstofzuiger is de opvolger van de iRobot Roomba Combo i8+.

Roomba Combo j9+ robotstofzuiger en dweilrobot
De Roomba Combo j9+ robotstofzuiger en dweilrobot is ontworpen om vuil, haar van huisdieren en rommel met precisie aan te pakken. Het 4-staps schoonmaaksysteem en de Dual Rubber Brushes zorgen voor een 100% sterkere zuigkracht en dweilen met een constante neerwaartse druk. D.R.I. (Dry Rug Intelligence) van iRobot betekent dat gebruikers erop kunnen vertrouwen dat hun Roomba Combo j9+ zelfs hoogpolige vloerkleden schoon en droog houdt. Dit is mogelijk dankzij het unieke Auto-Retract Mopping System dat de dweil naar de bovenkant van de robot tilt wanneer een tapijt wordt gedetecteerd om natte vlekken te voorkomen.
De geavanceerde iRobot OS-technologie maakt 7x sneller een nauwkeurige plattegrond van het huis en benoemt automatisch kamers. Het zorgt er ook voor dat de Roomba Combo j9+ in staat is om objecten zoals schoenen, snoeren, rugzakken, kleding, huisdieren en zelfs ongelukjes van je huisdier te herkennen en er omheen te manoeuvreren.
"Gebruikers willen een grondig geboende vloer en dat hun tapijt schoon en droog blijft. Door SmartScrub te combineren met ons exclusieve Auto-Retract Mop System is iRobot het enige product op de markt dat beide kan. Doordat de dweil naar de bovenkant van de robot wordt getild, fungeert de robot zelf als bescherming voor eventuele vieze druppels. De dweil komt daardoor niet in aanraking met de vloer wanneer er niet gedweild wordt en vermijdt vlekken op tapijten en vloerkleden", concludeert Schliesmann.

Roomba Combo j9+ Clean Base Auto-Fill Dock
De nieuwe, stijlvolle Clean Base Auto-fill Dock ondersteunt de Roomba Combo j-serie robotstofzuiger en dweilrobot nog meer. Het station kan tot 60 dagen lang vuil legen en tot 30 dagen lang vloeistof bijvullen voor autonoom schoonmaken. Het Clean Base Auto-fill Dock is gemaakt van premium materialen met een houtachtige bovenkant die dienst doet als bruikbaar oppervlak, en bevat ook een plek om extra zakken en dweilpads op te bergen. iRobot's stilste Clean Base Dock tot nu toe is zorgvuldig ontworpen om minder geluid te produceren tijdens het legen van vuil en stof en bijvullen van vloeistof.

Roomba j9+ robotstofzuiger
De Roomba j9+ is volgens iRobot zelf hun krachtigste en slimste robotstofzuiger. Hij is ontworpen voor het grondig schoonmaken van grotere woningen en voor huishoudens met harige huisdieren. Gebaseerd op jarenlang onderzoek is de Roomba j9+ ontworpen met 100% meer zuigkracht, een accu die langer meegaat en met meer functies voor huisdieren. Met Carpet Boost-technologie, een 3-staps schoonmaaksysteem en Dual Rubber Brushes detecteert de robot automatisch het vloertype en past de zuigkracht aan per vloeroppervlak.
Aangedreven door iRobot OS en Imprint Smart Mapping-technologie, begrijpen de Roomba Combo j9+ en Roomba j9+ meer spraakcommando’s dan andere merken robotstofzuigers. Gebruikers kunnen hun robot koppelen met Alexa, Google Assistant of Siri en hun robot vertellen dat hij specifieke kamers moet schoonmaken of in de buurt van specifieke objecten zoals banken, aanrechten, eettafels of het fornuis. Met de PrecisionVision-navigatie kunnen de Roomba Combo j9+ en Roomba j9+ precies zien wat er vóór hen ligt en als er een object ligt dat ze moeten vermijden, laten ze deze links liggen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld snoeren, voerbakken en speelgoed, kattenbakken, katten, honden en ongelukjes van huisdieren. iRobot's P.O.O.P. (Pet Owner's Official Promise) garandeert een vervangende robot als de Roomba zo’n ongelukje niet gezien heeft en er doorheen beweegt.

iRobot OS 7.0
Door middel van de nieuwe IRobot OS 7.0 kan de huishoudrobot elk stukje huis zo goed mogelijk schoonmaken, net hoe je het zelf zou doen. Op basis van de gewoonten, de woning van de gebruiker en zelfs de seizoenen combineert iRobot OS-inzichten en technologie om een schoonmaakervaring te creëren die is afgestemd op je behoeften en voorkeuren. Gebruikers hebben de controle met de iRobot Home-app. Met iRobot OS 7.0 introduceert iRobot de nieuwe digitale technologieën Dirt Detective en SmartScrub voor de Roomba Combo j9+ en Roomba j9+.

Dirt detective
Dirt Detective brengt:
Overzicht van hoe schoon elke kamer is: gebruikers van de Roomba Combo j9+ en Roomba j9+ kunnen nu hun iRobot Home-app raadplegen om kamer-voor-kamer te beoordelen hoe schoon hun woning is. iRobot OS houdt schoonmaaktaken en eerdere vieze plekken in huis bij om een beoordeling te geven welke kamers de meeste aandacht nodig hebben tijdens de volgende schoonmaakbeurt.
Prioritering van vuile ruimtes: met Dirt Detective kunnen de Roomba Combo j9+ en Roomba j9+ nu prioriteren waar gestofzuigd en/of gedweild moet worden. Op basis van welke kamers het laatst zijn schoongemaakt en welke plekken vaak extra vies zijn, zorgt Dirt Detective er automatisch voor dat de vuilste kamers worden schoongemaakt.
Slimme schoonmaakvoorkeuren: Dirt Detective maakt een aangepast schoonmaakplan op basis van kamer- en vloertype, waardoor drukbezochte ruimtes automatisch een grondigere schoonmaakbeurt krijgen en minder gebruikte plekken een lichtere schoonmaakbeurt.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

iRobot Roomba j9 Dirt Detectective online

Dirt detective zorgt er dus voor dat de robot je huis in kaart kan brengen en met die informatie aan de slag kan gaan met schoonmaken. Zo hoeven gebruikers niet na te denken over wanneer de robot weer aan het werk gezet moet worden. De robot leert van eerdere schoonmaaktaken om automatisch prioriteit te geven aan vuilere kamers en past instellingen aan zoals zuigkracht, schoonmaakroutes en dweilen.

Veiligheid
Ook is de Roomba heel veilig als het gaat om privacy en gegevensbeveiliging. iRobot gebruikt de hoogste normen voor data-encryptie om ervoor te zorgen dat gebruikersgegevens privé en veilig blijven. Gebruikersgegevens worden alleen gebruikt om de ervaring en de prestaties van de robot te verbeteren. Gebruikers kunnen hun instellingen in de app op elk gewenst moment bijwerken, zodat je helemaal zelf kunt bepalen tot welke gegevens de robot toegang heeft.

Prijs en beschikbaarheid
De Roomba Combo j9+ en de Roomba 9+ zijn nu te koop. De Roomba Combo j9+ kost € 1399,- en de Roomba j9+ kost € 999,-.

iRobot Roomba j9 lifestyle online