Sony introduceert de WF-1000XM5 noise cancelling oordopjes. Dit nieuwste model van de bekende en uitstekende 1000X serie moet volgens Sony de beste noise cancelling, superieure geluidskwaliteit en Sony's beste gesprekskwaliteit ooit bieden.

Al jaren beschikt Sony over uitstekende hoofdtelefoons: zo komen de over-ears serie WH-1000XM (bijna) altijd als beste uit onze tests, zoals blijkt uit onze WH-1000XM4 review. Ook de draadloze oordopjes (in-ears) uit de WF1000-XM-serie zijn prima. Nu kondigt Sony de opvolger van de WF-1000XM4-oordopjes aan met de WF-1000XM5.

Sony WF-1000XM5 noise cancelling oordopjes
De Sony WF-1000XM5 zijn voorzien van geavanceerde technologie voor een uitstekende geluidskwaliteit en de beste noise cancelling-prestaties op de markt, aldus Sony. Real-time audioprocessors en prima microfoons drijven de speciaal ontworpen driver-unit Dynamic Driver X aan, voor een breed frequentiebereik, diepe bas en heldere zang.
De WF-1000XM5 heeft nu drie microfoons op elk oordopje, waaronder twee feedback microfoons, die de lage-frequentie noise cancelling verbeteren. Dit is Sony's grootste stap ooit op het gebied van noise cancelling, waardoor omgevingsgeluid nog nauwkeuriger wordt opgevangen en onderdrukt.
De Integrated Processor V2 is nieuw ontwikkeld door Sony en benut het potentieel van de HD Noise Cancelling Processor QN2e. Deze combinatie van de technologieën bestuurt de zes microfoons, verspreid over beide oren, om noise cancelling kwaliteit te leveren die kan worden aangepast en gepersonaliseerd om de beste geluidsprestaties in jouw omgeving te leveren.
De Noise Isolation Earbud Tips voorzien van een uniek polyurethaanschuimmateriaal dat ruis in het hoge frequentiebereik vermindert en zorgt voor comfort.

Deskundig ontworpen
Dankzij een speciaal ontworpen Dynamic Driver X voor weergave van hoge frequenties laat de WF-1000XM5 je rijker en meer gedetailleerd geluid ervaren. De diafragmastructuur combineert verschillende materialen, waardoor je heldere hoge tonen en een diep, rijk basgeluid met weinig vervorming krijgt. Door Sony's nieuw ontwikkelde HD Noise Cancelling Processor QN2e en Integrated Processor V2 te combineren, bevat de WF-1000XM5 nauwkeurige 24-bit audioverwerking en hoogwaardige analoge versterking.
Verder biedt de WF-1000XM5 ondersteuning voor High-Resolution Audio Wireless dankzij LDAC en DSEE ExtremeTM om gecomprimeerde digitale muziek in realtime nog beter te maken. Daarnaast zijn de oordopjes voorzien van 360 Reality Audio.
De WF-1000XM5 oordopjes zijn uitgerust met head tracking-technologie die zorgt voor een realistische luisterervaring door geluidsvelden automatisch aan te passen om te compenseren voor je hoofdbewegingen. Geluiden worden nauwkeurig uitgelijnd met het scherm van je smartphone om, zelfs als je beweegt, je volledig te betrekken bij je kijkervaring terwijl je verbinding hebt met compatibele smartphones of services.

Beste gesprekskwaliteit ooit van Sony
De WF-1000XM5 beschikt nu over de beste gesprekskwaliteit ooit van Sony, waardoor jouw stem duidelijk overkomt in elke situatie, of je nu op kantoor bent, thuis werkt, onderweg bent of midden in een drukke ruimte. Dankzij een noise cancelling AI-algoritme op basis van Deep Neutral Network (DNN)-verwerking en botgeleidingssensoren komt je stem helder en natuurlijk over, zelfs in een rumoerige omgeving. En als je buiten bent, zorgt de windruis onderdrukking structuur ervoor dat windruis wordt geminimaliseerd, zodat je altijd gehoord wordt.

Nieuw design en comfortabel
De WF-1000XM5 oordopjes zijn ontworpen met comfort in gedachten. Een verbeterde, glanzende textuur lichter gewicht en keuze uit meerdere formaten voor in het oor. De vorm van de oordopjes is gemodelleerd naar het menselijk oor, met een ergonomisch ontwerp dat zorgt voor een stevige en stabiele pasvorm. Daarnaast zijn deze oordopjes ongeveer 25% kleiner en ongeveer 20% lichter dan hun voorganger (WF-1000XM4), waardoor ze comfortabeler zijn om langere tijd te dragen.
De Noise Isolation oordopjes zijn ontworpen met een nieuwe vorm en gemaakt van een exclusief materiaal dat niet alleen de pasvorm verbetert, maar ook het comfort verhoogt door de druk in het oor te verminderen. Bovendien zijn de oordopjes verkrijgbaar in vier verschillende maten, waaronder de ultrakleine SS, zodat je de juiste, comfortabele pasvorm voor jouw oren kunt kiezen.

Luisterervaring en batterijduur
De WF-1000XM5 beschikt over Auto Play voor een bedieningsvrije luisterervaring. Je kunt de timing van de muziek aanpassen aan jouw voorkeuren, bijvoorbeeld wanneer je je oordopjes indoet of begint te wandelen voor een pauze. Bovendien houden audiomeldingen je op de hoogte van belangrijke gebeurtenissen, zodat je telefoon in je zak kan blijven. Door je apparaat te koppelen met Spotify, Youtube of Apple Music heb je toegang tot je favoriete muziek en ontspannende soundscapes om van te genieten.
Als je op zoek bent naar nieuwe entertainment opties naast muziek en films, gebruikt de WF-1000XM5 nieuwe sensoren en ruimtelijke geluidstechnologie om geluid te leveren voor Augmented Reality-games zoals "Ingress" van Niantic. Met behulp van head tracking wordt het geluid vanuit verschillende richtingen afgespeeld, zodat het op de juiste manier aansluit bij de actie op het scherm.
De WF-1000XM5 is ook uitgerust met Sony's populaire functies zoals Adaptive Sound Control en Speak-to-Chat. Daarnaast is de WF-1000XM5 uitgerust met Multipoint Connect waarmee je twee Bluetooth-apparaten tegelijk kunt koppelen. Als er een oproep op je telefoon binnenkomt, terwijl de oordopjes ook verbonden zijn met je laptop weten je oordopjes automatisch welk apparaat overgaat en maken ze verbinding met het juiste apparaat. Verbonden blijven is nog nooit zo makkelijk geweest dankzij Fast Pair en Swift Pair. Bovendien kun je de WF-1000XM5 met je stem bedienen met de spraak assistent op jouw telefoon.
Met een batterijlevensduur tot 12 uur kun je urenlang ononderbroken luisteren, en 8 uur lang als je noise cancelling aan hebt. Een snelle oplaadbeurt van 3 minuten levert tot 60 minuten afspeeltijd op. Met de case erbij heb je een batterijduur tot 36 uur en tot wel 24 uur met noise cancelling aan. Bovendien kun je met de Qi-technologie eenvoudig draadloos opladen.
De oordopjes zijn waterbestendig met een IPX4-classificatie, dus spetters en zweet weerhouden je er niet van om van je muziek te genieten, zelfs als je in de regen loopt.

Beter voor het milieu
WF-1000XM5 maakt gebruik van gerecycled plastic en Sony's eigen papier Original Blended Material voor de verpakking. Original Blended Material is een milieubewust papiermateriaal gemaakt van bamboe, suikerrietvezels en gerecycled papier na consumptie.

Miguel en For The Music
Met de lancering van de WF-1000XM5 heeft Sony de tagline 'For The Music' in het leven geroepen voor zijn audioproducten. Met deze tagline bevestigt Sony zichzelf als een belangrijk audiomerk dat makers en muziekliefhebbers met elkaar verbindt, met als doel authentieke muziekervaringen te creëren en de visie van de maker boven alles te stellen.
In lijn met de lancering van de WF-1000XM5-oordopjes werkt Sony samen met zanger, acteur, songwriter en Sony Music Entertainment-artiest Miguel aan verhalen over hoe de WF-1000XM5-oordopjes ‘For the Music’ zijn.

Prijs en beschikbaarheid
De WF-1000XM5 is verkrijgbaar vanaf augustus 2023 en heeft een adviesprijs van  € 320,-.

Sony WF 1000XM5 in ear product