Vanaf vandaag is de Xiaomi 13 Ultra te koop. De nieuwste telefoon is mede ontwikkeld door Leica voor een verdere verbetering van de camera's, een van de belangrijkste factoren bij de aankoop van een smartphone. Lees hier wat de Xiaomi 13 Ultra biedt.

Al eerder kwam Xiaomi met een aantal toestellen voor de Xiaomi 13 serie, bestaande uit de Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 en Xiaomi 13 Lite. Nu komt uit diezelfde Xiaomi 13 serie de Xiaomi 13 Ultra, voorzien van een 6,73inch WQHD+-beeldscherm met kleurnauwkeurigheid en tot 2600 nits piekhelderheid. Hij is voorzien van de nieuwste en prima Snapdragon 8 Gen 2-processor met 4nm procestechnologie. En de in Nederland uitgebrachte versie van de Xiaomi 13 Ultra heeft 16 GB aan werkgeheugen, 512 GB aan opslaggeheugen en Dolby Vision dat levendige kleuren en goede contrast en helderheid biedt. Het Leica optische systeem, dat komt van het concept van de Leica M-serie, van de Xiaomi 13 Ultra kenmerkt zich door compacte afmetingen, groot diafragma, hoge beeldprestaties, betrouwbaarheid en duurzaamheid. De lens neemt een ultra hoge orde polynoom ontwerp aan, waardoor de precisie van het ontwerp de optische grens nadert. Ondertussen vermindert een multi-layer deklaag sterke glans en ghosting, die stabiel presteert in extreem koude en extreem warme omgevingen.

Quad camerasysteem
De Xiaomi 13 Ultra heeft een quad camerasysteem met Leica optische lens met brandpuntsafstanden van 12 mm (ultragroothoek), 23 mm (groothoek), 75 mm (telefoto) tot de nieuwe 120 mm (super-telefoto), evenals de extra 46mm en 240mm lengtes door de In-Sensor-Zoom. De professionele camera-instelling van de smartphone zorgt voor een variabel diafragma. Drie van de Xiaomi 13 Ultra-camera's hebben een diafragma groter dan ƒ/2.0, wat meer licht en een zachte, ondiepe scherptediepte oplevert en een kortere sluitertijd mogelijk maakt.
Met een ultragrote 1inch IMX989-sensor en een nieuwe fysieke twee-stops diafragmawisseling tussen ƒ/1.9 en ƒ/4.0, biedt de hoofdcamera contentmakers meer vrijheid in het aanpassen van de belichting op basis van verschillende scenario's.
Geïnspireerd door de ”hyperfocal distance” opnamemethode die vaak door straatfotografen wordt gebruikt, heeft de Xiaomi 13 Ultra ook een nieuwe Fast Shot-modus die het mogelijk maakt foto's zonder scherpstelling te maken. Het focuspunt kan hier handmatig worden ingesteld, later starten en het moment vastleggen kan in slechts 0,8s.

Pro kleurherstelvermogen mogelijk van opname tot presentatie
Xiaomi 13 Ultra heeft de RAW-workflow volledig geoptimaliseerd, en meer algoritmes zijn gemigreerd naar het RAW-domein om het dynamische bereik, de details en de textuur van het beeld te maximaliseren. Hierdoor wordt de beeldkwaliteit aanzienlijk verbeterd. De hoofdcamera ondersteunt 50MP RAW, wat een hogere beeldresolutie oplevert, terwijl het multi-frame 14-bit biedt.
UltraRAW, die de gegevens rechtstreeks uit de computerpijplijn haalt, zorgt voor een betere resolutie en een hoog dynamisch bereik. Cameraprofielen worden gemaakt door Adobe, wat een beter uitgangspunt biedt voor post-productie.

Zelf ontwikkelde warmteafvoertechnologie en Xiaomi Surge Battery Management Systeem
Xiaomi 13 Ultra brengt een eerbetoon aan het klassieke uiterlijk van Leica’s M-cameraserie met zijn cirkelvormige cameramodule, unibody metalen frame en lederen textuurafwerking. Het ontwerp van de smartphone legt de basis voor de gehele structuur en een betere grip, dankzij een gewicht van 227g¹ en het unibody metalen frame dat meer veerkracht tegen buigen biedt dan de vorige generatie. Door de tweede generatie antibacteriële nanotech siliconenledere verpakking, is de achterkant van de Xiaomi 13 Ultra niet alleen bestand tegen vingerafdrukken en vlekken, maar is ook antibacterieel en weerstand tegen vergeling. De bacteriële remming kan oplopen tot 99%, perfect voor bijna elke omgeving.²
De Xiaomi 13 Ultra heeft "eenrichtingsgeleiding" van de interne circulatie door de “damp-vloeistof scheiding" structuur bereikt door Xiaomi’s zelf ontwikkelde Loop LiquidCool-technologie, de eerste landing van een aerospace-grade grote toroïdale koelsysteem op een smartphone. Dit zorgt voor gelijkwaardige thermische geleidbaarheid meer dan drie keer beter dan die van traditionele VC's, en de warmteafvoercapaciteit bedraagt meer dan 10 W. Met deze krachtige en geavanceerde technologie is de Xiaomi 13 Ultra in staat om stabiele 4K 60fps video-opnames te ondersteunen zonder framerate daling als gevolg van temperatuur.³
Door het koppelen van een Xiaomi Surge P2 Charging Chip en Xiaomi Surge G1 Battery Management Chip met een 5.000mAh batterij, maakt de Xiaomi 13 Ultra gebruik van een reeks van batterij gezondheidsfuncties en is in staat om de levensduur van de batterij te schatten op extreem granulaire niveaus. Xiaomi 13 Ultra voegt ook een nieuwe slaapstand toe, die automatisch wordt geactiveerd wanneer de batterij bijna leeg is, waardoor achtergrondactiviteiten worden beperkt en wat tot 60 minuten extra stand-by biedt.⁴

Prijs en beschikbaarheid
De Xiaomi 13 Ultra is vanaf vandaag online verkrijgbaar, wordt geleverd met 16 GB aan werkgeheugen en 512 GB aan opslaggeheugen en heeft een adviesprijs van € 1.299,-.

¹ De werkelijke afmetingen van individuele producten kunnen variëren. Alle specificaties zijn afhankelijk van het werkelijke product.
² Gegevens overgenomen uit SGS testrapport.
³ Gegevens van Xiaomi Internal Labs.
⁴ Gegevens van Xiaomi Internal Labs. De werkelijke tijd kan variëren afhankelijk van de netwerkomgeving, gebruikspatronen en andere factoren.

Xiaomi 13 Ultra product gimbal