De nieuwe Esprit C7 HMS e-bike van Gazelle is een stadsfiets die de dagelijkse ritjes naar school en het werk een stuk gemakkelijker en plezieriger moet maken, ook als er veel spullen mee moeten.

Al eerder berichtten we over 3 elektrische fietsen van Gazelle die goed uit de test kwamen. In dit artikel lees je waaarom de Gazelle HeavyDuty C7+ HMB e-bike, de Gazelle Makki Load Connect en de Gazelle Grenoble C7+ HMB als 'Best Getest’ werden. Gazelle komt nu met de Esprit C7 HMS, het nieuwste elektrische model uit de populaire Esprit-familie.

Esprit C7 HMS is robuust

De Esprit C7 HMS heeft een stabiel en lichtgewicht frame van aluminium en de kwetsbare onderdelen zijn allemaal zo veel mogelijk in de fiets geïntegreerd. Dit zie je onder andere aan het compacte zijdisplay op het stuur en de koplamp die half is verzonken in het balhoofd. Ook de aluminium achterdragervelgen en kettingkast zijn extra robuust gemaakt. Op deze manier moet de e-bike tegen een stootje kunnen. Handig voor brokkenpiloten of als iemand anders in het fietsenrek minder voorzichtig is.

Stadsfiets met veel ruimte
Dat de Esprit C7 HMS een echte stadsfiets en voor alledaags gebruik is, blijkt wel uit de praktische details. Zo is de achterdrager uitgerust met MIK HD, een bekend kliksysteem voor de bevestiging van een fietstas, mand of andere accessoire, zodat alle boodschappen makkelijk mee kunnen. Het (ont)koppelen gaat binnen enkele seconden, zodat je binnen no-time met je spullen binnen staat. HD staat voor heavy duty, dus ook een kinderzitje of zwaardere tassen gaan moeiteloos mee.
Het is mogelijk om aan de voorzijde een drager van metaal of bamboe te monteren. Zo transformeer je jouw Esprit C7 HMS met gemak om naar een praktische transportfiets.

Accukeuze
Met de ondersteuning van de Shimano STEPS E5000 kom je extra vlot en soepel vooruit. Deze middenmotor werkt op een accu die deels geïntegreerd zit in het schuine frame. Met keuze tussen een accucapaciteit van 418 en 504 Wh heeft de Esprit C7 HMS met gemak voldoende actieradius voor elke dagelijkse rit. De batterij is met de fietssleutel uit de fiets te halen, maar het is ook mogelijk de accu rechtstreeks met een stekker in de fiets op te laden.

Controle onderweg
De Esprit C7 HMS is uitgerust met zeven versnellingen (Shimano Nexus 7), waarmee hij je onderweg vertrouwen en het gevoel van controle geeft en zonder te zweten over elke heuvel heen krijgt. De bredere banden (50 millimeter) van Schwalbe zorgen zelfs op klinkerwegen en oneffen paadjes voor extra grip en comfort. Omdat het fietsen in het drukke stadsverkeer nog wel eens tot onverwachte situaties kan leiden, is deze elektrische stadsfiets uitgerust met een sterk paar hydraulische schijfremmen van Shimano. Deze remmen zorgen voor veel remkracht en een hoog doseringsvermogen, zelfs tijdens de typische natte Nederlandse dagen.

Twee frame-opties
De nieuwe Esprit C7 HMS is beschikbaar in twee uitvoeringen: zo is er een versie met een frame met dubbele onderbuis voor een extra gemakkelijke instap, terwijl je ook kunt kiezen voor het klassieke high-step frame met een bovenbuis.

Prijs, kleuren en beschikbaarheid

Qua kleurenopties past de fiets helemaal in het trendbeeld van nu. De e-bike is beschikbaar in de trendy kleuren Moss Green Matt en Space Anthracite Matt. De Esprit C7 HMS is verkrijgbaar vanaf 2.399 euro (met een accu van 418 Wh).

Gazelle Esprit C7 HMS 3 lifestyle groen laag