Synology introduceert met de HDD Plus-serie betrouwbare harde schijven voor thuis en op kantoor. Deze moeten voldoen aan de vereisten op het gebied van betrouwbaarheid, uithoudingsvermogen en prestatie van 24/7 opslag in de instap- en reguliere systemen van Synology.

Synology is vooral bekend van de vele NAS'sen, zoals de Synology DiskStation DS723+ met 2 sleuven. Synology heeft echter veel meer producten, zoals camera's als de BC500 en de TC500 en ook harde schijven voor grote bedrijven met de Enterprise-serie. Nu introduceert Synology SATA harde schijven uit de Plus-serie voor thuisgebruikers en kleine kantoren. Deze moeten betrouwbaarheid en gemak bieden voor opslagbehoeften, zowel voor het delen van bestanden, het back-uppen van gegevens als het opnemen van bewakingsbeelden.

Belangrijke kenmerken van HDD’s van de Synology Plus-serie zijn:
• Betrouwbare ononderbroken werking: met een Mean Time Between Failures (MTBF) van 1 miljoen uur[2] en een werkbelasting tot 180 TB per jaar[3] bieden deze CMR-schijven een drie keer zo hoog uithoudingsvermogen vergeleken met conventionele harde schijven voor desktops
• Getest voor maximale betrouwbaarheid: meer dan 300.000 uur aan strenge compatibiliteits- en belastingtests staan garant voor een probleemloze werking, zelfs bij workloads van meerdere gebruikers
• Moeiteloze firmware-updates: gebruikers kunnen de schijven rechtstreeks vanuit Synology DiskStation Manager (DSM) bijwerken, waardoor het niet meer nodig is om schijven te verwijderen en handmatig updates uit te voeren
• Eén loket voor ondersteuning: klanten kunnen Synology rechtstreeks via hun Synology Account benaderen voor technische ondersteuning en de verwerking van retourzendingen
• Vier verschillende capaciteiten: de HDD’s van de Plus-serie worden aangeboden in modellen van 4 TB, 6 TB, 8 TB en 12 TB, wat ze geschikt maakt voor diverse opslagbehoeften en budgetten.

Overzicht harde schijven (artikel gaat verder onder afbeelding)

Synology hdd harde schijven

“Deze schijven, ontworpen met Synology-systemen in gedachten, zijn ideaal voor gebruikers die betrouwbare opslagcapaciteit nodig hebben, inclusief het gemak van DSM-firmware-updates en één ondersteuningsloket voor alle systeemproblemen,” vertelt Peggy Weng, Productmanager bij Synology.

Specificaties (artikel gaat verder onder afbeelding)

Synology hdd specificaties harde schijven

 

Prijs en beschikbaarheid
De SATA HDD’s van de Synology Plus-serie zijn direct beschikbaar voor verkoop via het wereldwijde netwerk van Synology-verkopers en -partners.De prijzen zijn: 4TB versie € 89,- excl. btw  en € 107,69 inclusief btw, voor de 6TB versie € 149,- excl. btw en € 180,29 inclusief btw, voor de 8TB versie € 189,- excl. btw en € 228,69 inclusief btw en ten slotte voor de 12TB versie € 249,- excl. btw en € 301,29 inclusief btw.

Noten
1. Zie de compatibiliteitslijst voor ondersteunde opslagsystemen.
2. Mean Time Between Failures (MTBF) is geen schatting of garantie van de levensduur van het product. Het is een statistische waarde om de gemiddelde uitvalpercentages voor een groot aantal producten uit te drukken en is mogelijk geen correcte weerspiegeling van de werking van een individueel product. De werkelijke levensduur van het product kan afwijken van de MTBF.
3. Werkbelasting wordt gedefinieerd als de hoeveelheid gegevens die wordt geschreven, gelezen of gecontroleerd door opdrachten vanuit een hostsysteem.
4. ‘3,5 inch’ beschrijft de vormfactor van HDD’s. Het verwijst niet naar de fysieke grootte van de schijven.
5. Definitie van capaciteit: Bij het beschrijven van de capaciteit van harde schijven wordt een terabyte (TB) gedefinieerd als 1.000.000.000.000 bytes. Een besturingssysteem van een computer daarentegen rapporteert de opslagcapaciteit met machten van 2, wat leidt tot een definitie van 1 GB = 2 tot de macht 30 = 1.073.741.824 bytes. Dit betekent dat besturingssystemen een lagere beschikbare opslagcapaciteit zullen rapporteren. De beschikbare opslagcapaciteit varieert eveneens naargelang de bestandsgrootte, de formattering, de instellingen, de software en het besturingssysteem. De werkelijke geformatteerde capaciteit kan variëren.
6. De garantieperiode begint op de aankoopdatum die op het aankoopbewijs staat vermeld. Klik hier voor meer informatie over productgarantie.