Synology kondigt de veelzijdige en weersbestendige buitencamera BC500 en binnencamera TC500 aan voor slimme bewaking. De Synology BC500 en TC500 beschikken over geavanceerde AI-functies, goede beeldkwaliteit en integratie met het videomanagementsysteem Surveillance Station.

Synology kondigt met de BC500 en de TC500 twee nieuwe camera's aan. De BC500 heeft een ‘bullet’-vorm die heel geschikt is voor buiten, terwijl de TC500 aan het plafond wordt gemonteerd en ideaal is voor gebruik binnen. De buitencamera TC500 zal later dit jaar beschikbaar zijn, de binnencamera BC500 is nu beschikbaar.

Synology BC500 en TC500 in het kort
• AI-functies voor inbraakdetectie en detectie van personen en voertuigen
• Instant Search helpt om belangrijke gebeurtenissen sneller terug te vinden
• 5 MP bij 30 FPS
• Substreaming tot 1080p bij 15 FPS
• Brede horizontale kijkhoek van 110 graden
• IK10-klasse voor stootvastheid (TC500)
• Ondersteuning van schema’s voor automatische firmware-updates
• Cameraconfiguratie rechtstreeks in Surveillance Station
• Geen aankoop of activering van apparaatlicenties nodig
• Conform de Amerikaanse NDAA en TAA
• 3 jaar hardwaregarantie

Weersbestendige IP-camera’s met scherpe beelden voor dag en nacht
De BC500 en TC500 hebben sensors van 5 megapixel die opnemen met een resolutie van 2880 x 1620 pixels bij 30 frames per seconde (FPS), met een horizontale kijkhoek van 110 graden voor gedetailleerde, vloeiende videobeelden met brede gebiedsdekking. Met hun IP67-klasse voor stof- en waterbestendigheid, een nachtzicht tot wel 30 meter en de HDR-techniek met meerdere belichtingen zijn beide camera’s geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Ze stellen gebruikers in staat om op elk moment van de dag gangen en hallen te bewaken, maar ook grote open ruimtes zoals magazijnen en parkeerplaatsen en diverse omgevingen zoals musea.

Cameragebaseerde AI voor slimme bewaking
De BC500 en TC500 zijn uitgerust met krachtige AI-mogelijkheden die gebruikers voorzien van tijdige en nauwkeurige meldingen, zodat ze sneller kunnen reageren op incidenten. Functies zoals People and Vehicle Detection, Intrusion Detection en Instant Search helpen gebruikers om potentiële bedreigingen beter te herkennen, snel bepaalde gebieden te onderzoeken en relevante videobeelden op te zoeken en terug te halen.

Synology BC500 TC500 AI

On-camera AI zorgt voor gegevensbescherming en tijdige, nauwkeurige meldingen

Ontworpen voor Surveillance Station, geen apparaatlicenties nodig
De BC500 en TC500 zijn ontworpen voor goede integratie met Surveillance Station. Alle cameraconfiguratie- en netwerkinstellingen kunnen rechtstreeks in de Synology NAS-gehoste omgeving worden beheerd. Bovendien hoeven er voor Synology-camera’s geen Surveillance Station-apparaatlicenties worden gekocht of geactiveerd. Dit stroomlijnt het installatieproces, maakt een eenvoudige integratie mogelijk en verlaagt de kosten voor implementatie.

Betrouwbare veilige bewakingsoplossing
De nieuwe Synology-camera’s beschikken over edge-opslag voor failover, wat betekent dat ze blijven opnemen als er verbindingsproblemen zijn. Eenvoudige firmware-updates met configureerbare schema’s helpen beheerders om deze camera’s up-to-date te houden met de nieuwste beveiligingspatches, terwijl ondersteuning voor HTTPS en SRTP de veiligheid en privacy waarborgt door versleuteling van video- en datastromen.

BC500 en TC500 zijn NDAA- en TAA-conform
De BC500 en TC500 zijn NDAA- en TAA-conform, wat betekent dat ze voldoen aan de standaarden en veiligheidsvereisten voor inkoop door de Amerikaanse federale overheid en een veilige keuze zijn voor installateurs van bewakingsinstallaties en integrators van beveiligingssystemen.

Prijs en beschikbaarheid
De Synology BC500 is vanaf vandaag verkrijgbaar in een beperkt aantal regio’s, waaronder de Benelux voor een adviesprijs van € 265,-. De TC500 is naar verwachting vanaf juni 2023 verkrijgbaar. Ga voor meer informatie naar https://www.synology.com/products/camera-500

Synology BC500 camera buiten

De BC500 links heeft een ‘bullet’-vorm die heel geschikt is voor buiten, terwijl de TC500 aan het plafond wordt gemonteerd en ideaal is voor gebruik binnen