De populaire chat-app Whatsapp brengt regelmatig nieuwe functies uit. Nu wil Whatsapp in de Android-versie de navigatiebalk verplaatsen en wel van boven naar beneden.

Met enige regelmaat komt Whatsapp met nieuwe functies. Zo berichtten we onlangs in dit artikel over de nieuwe functies van het toevoegen van een onderschrift aan een document, het versturen van maximaal 100 foto’s en video’s per keer, het maken van langere groepsnamen en groepsomschrijvingen en is het videobellen sterk verbeterd. Nu test Whatsapp een nieuwe navigatiebalk voor Android-gebruikers, zo ontdekte WaBetaInfo onlangs.

Nieuwe navigatiebalk in WhatsApp
Whatsapp wil met de nieuwe navigatiebalk het navigeren gemakkelijker maken. Door de navigatiebalk naar onderen te verplaatsen, zijn de tabbladen Chats, Communities, Status en Oproepen gemakkelijker te bereiken. Hierdoor kun je genakkelijker switchen tussen deze pagina's. Logischerwijs is het eerste tabblad Chats geworden, die staat normaal gesproken altijd 'open' en is Communities naar de tweede plek verschoven.
Overigens zit de navigatiebalk in Whatsapp in iOS al beneden, dus voor iPhone-bezitters gaat er niet veel veranderen.

Whatsapp navigatiebalk onderin 1

Bron en beeld: WaBetaInfo