Sinds kort zijn er een aantal nieuwe functies in WhatsApp. Zo kun je nu een onderschrift toevoegen aan een document, maximaal 100 foto’s en video’s per keer versturen, langere groepsnamen en groepsomschrijvingen maken en is videobellen sterk verbeterd.

Regelmatig brengt chat-app WhatsApp updates uit om WhatsApp beter en gemakkelijker te maken. In de Google Play Store en in de App Store van Apple zijn onlangs nieuwe updates verschenen en in dit artikel lees je welke verbeteringen dat zijn.

Onderschrift bij document en 100 foto’s en video’s
Bij het versturen van een foto of video kon je al een onderschrift toevoegen en dat kun je nu ook bij een document. Wel zo handig, dan weet de ontvanger dankzij het bijschrift meteen waar het over gaat. Ook handig is dat je nu maximaal 100 foto’s en video’s per keer kunt verzenden naar iemand of in een groep. Tot nu toe was dat namelijk maar 30 foto’s en video’s per keer. Verzend je 4 of meer foto's of video's per keer, dan worden ze nog steeds gebundeld in een album van 4 velden en staat er in het laatste veld een getal met de rest van de foto's en video's. Anders krijg je natuurlijk je hele venster vol met foto's en video's.

Groepsnaam langer en videogesprek inplannen
Veel gebruikers van WhatsApp zitten vaak in een of meerdere groepen. Zo'n naam van een groep kan nu langer worden, namelijk 100 tekens. Vul je een naam in, dan zie je aan de rechterkant hoeveel tekens je nog kunt gebruiken. Ook is een langere en dus vaak betere groepsomschrijving nu mogelijk.
Overigens werkt WhatsApp aan een functie voor het inplannen van videogesprekken en hieraan een datum en tijd te koppelen, zoals je bijvoorbeeld al ziet met Google Meet. In de WhatsApp-bèta is namelijk de niet-actieve functie Schedule call-option verschenen; vlak voordat de vergadering begint, krijgen de groepsleden bovendien nog een herinnering.

Videobellen verbeterd: beeld in beeld
Als laatste nieuwe functie bij WhatsApp is bij het videobellen. Je hoeft nu niet meer continu de app helemaal geopend te hebben terwijl je aan het videobellen bent. Als je met WhatsApp aan het videobellen bent, kun je WhatsApp sluiten en zie je in je videogesprek in een venstertje in een hoek verschijnen. Je kunt dus gemakkelijk iets opzoeken in je smartphone terwijl je toch gewoon het beeld van videobellen ziet. Oftewel beeld in beeld zoals dat ook bekend is van de tv en ook zit het al sinds iOS 14 bij Facetime van Apple. Dat kon tot nu toe niet bij Android-smartphones: opende je tijdens het videobellen via WhatsApp een andere app, dan werd het beeld gepauzeerd.

Vanaf nu houden we je elke week op de hoogte van nieuwe functies van en berichten over WhatsApp.