De nieuwe Oppo A78 5G is nu te koop. Deze heeft een 6,65inch scherm en mooi duurzaam ontwerp, geheugen dat je ook kunt uitbreiden, een 50MP camera en een 5000mAh batterij die je met 33W snelladen weer snel van voldoende power voorziet.

Oppo heeft veel smartphones te koop, zoals de Oppo Reno 8 Pro die we hebben getest. Van Oppo is nu de A78 te koop en deze moet door verbeteringen in zowel hardware als software all-round soepele prestaties bieden, naast een verbeterde 50MP-camera en betrouwbare 33W SUPERVOOC-snellader. De smartphone is uitgerust met ColorOS 13 en direct beschikbaar in de Oppo e-store en via andere kanalen.

Mooi duurzaam ontwerp
De Oppo A78 5G heeft een opvallend design met fraaie accenten, waaronder gepolijste ringen rond de cameramodule en een glinsterende look met een vingerafdrukvrije matte afwerking op de achterkant. Met een gewicht van slechts 188 gram en een dikte van 7,99 mm ziet de telefoon er strak uit en biedt hij een goed handgevoel en een comfortabele grip (1). De A78 5G is beschikbaar in twee kleuren: Glowing Black en Glowing Blue.

Scherm, processor en geheugen
Het kleurrijke 6,65inch scherm met een resolutie van 1612 x 720 pixels is HD+ (geen full-hd dus) en de 90Hz verversingssnelheid moet voor een soepele en comfortabele kijkervaring zorgen. All-Day AI Eye Comfort is ook inbegrepen en past het scherm aan op de omgeving en het tijdstip van de dag, voor 24/7 oogbescherming en kijkcomfort.
De efficiënte MediaTek Dimensity 700 moet voor goede 5G-prestaties zorgen en wordt aangevuld met 4 GB aan werkgeheugen (RAM) en 128 GB aan opslaggeheugen (ROM). De Oppo A78 5G biedt standaard voldoende geheugen en opslag voor dagelijks gebruik, maar beide kunnen nog verder worden uitgebreid. De opslagcapaciteit kan worden uitgebreid via een externe microSD-kaart tot 1 TB, terwijl Oppo’s RAM Expansion-technologie het toelaat om het RAM-geheugen virtueel verder uit te breiden (tot 4 GB extra) voor een soepelere ervaring wanneer meerdere apps tegelijkertijd worden gebruikt.

Batterij en opladen
Dankzij de 33W SUPERVOOC-snellaadtechnologie laadt de 5.000mAh batterij van de A78 5G volledig op tot 100% in 67 minuten (2). Met een volledige laadbeurt zijn ruim 22 uur aan telefoongesprekken mogelijk, waardoor gebruikers zich de hele dag geen zorgen hoeven te maken over de staat van hun batterij.
De A78 5G bevat bovendien een aantal slimme energiebeheerfuncties, die gebruikers helpen om de prestaties en algehele levensduur van hun batterij verder te verbteren. Zo haalt de Super Power Saving-modus zoveel mogelijk uit de laatste batterijprocenten, terwijl Super Night Standby het slaappatroon van de gebruiker leert kennen om het stroomverbruik tijdens de nacht te beperken tot slechts 2%.

Camera's en audio
De Oppo A78 5G is uitgerust met een 50MP-hoofdcamera waarmee gebruikers heldere beelden met een hoge resolutie kunnen vastleggen, terwijl een 2MP zelfportretlens diepte en een bokeh-effect toevoegt voor goede portretten. Aan de voorzijde zit een 8MP-frontcamera voor selfies en om te videobellen met vrienden en familie.
Om nog meer visuele details vast te leggen, gebruikt de A78 5G software-algoritmen om de resolutie te verhogen tot 108MP, wat een opvallende beeldscherpte oplevert. Met een reeks slimme beeldfuncties zoals AI Portrait Retouching, AI Scene Enhancement en Ultra Night Mode kunnen gebruikers hun creativiteit de vrije loop laten.
De dubbele stereoluidsprekers moeten voor een goed surround sound zorgen, terwijl Real Original Sound-technologie het geluid optimaliseert voor muziek, video of games. Met de Ultra Volume-modus kunnen gebruikers het luidsprekervolule tot 200% verhogen, waardoor zelfs in de meest lawaaierige omgevingen een prima geluid wordt gegarandeerd, aldus Oppo.

Software ColorOS 13
Dankzij ColorOS 13 (gebaseerd op Android 13) is er sprake van verbeterde efficiëntie en veiligheid. Het bevat functies zoals FlexDrip voor efficiënter multitasken en Three-Finger Translate met Google Lens om tekst in een geselecteerd gebied van een screenshot te vertalen. Op het gebied van pricacy kan met Photo Information Protection snel metadata van foto’s en video’s worden gewist, om te voorkomen dat gevoelige privégegevens per ongeluk uitlekken.

Prijs en beschikbaarheid
De Oppo A78 5G is beschikbaar in Nederland via de Oppo e-store en andere kanalen. De smartphone wordt aangeboden in de kleuren Glowing Black en Glowing Blue. De adviesprijs bedraagt € 295,- voor 4GB RAM + 128GB ROM.

(1) Afmetingen en gewicht zijn gebaseerd op gegevens verzameld door Oppo Labs. Werkelijke grootte en gewicht van het apparaat kunnen licht verschillen als gevolg van kleine variaties in onderdelen en meetmethoden.

(2) Gebaseerd op tests uitgevoerd door Oppo Labs. 100% wordt gedefinieerd als wanneer het batterijniveau op het scherm 100% bereikt. De werkelijke oplaadtijd kan variëren afhankelijk van verschillen in omgevingen of individuele apparaten.

Oppo A78 5G lifestyle