EcoFlow introduceert de RIVER 2 Pro power station. Dit instapmodel moet een betrouwbare energiebron zijn met een batterijcapaciteit van 768 Wh en is voorzien van EcoFlow's X-Stream snellaadtechnologie.

Ecoflow is een bedrijf dat draagbare en milieuvriendelijke energieoplossingen ontwikkelt, met de hoogste capaciteit in de RIVER 2-serie. Vergeleken met de RIVER 2 en RIVER 2 Max, die sinds november 2022 beschikbaar zijn, heeft de RIVER 2 Pro een grotere batterijcapaciteit van 768 Wh. Hierdoor is deze te gebruiken voor zowel binnen- als buitenshuis: handig voor tijdens het kamperen, maar ook om bijvoorbeeld tuingereedschap of apparaten binnenshuis op te laden of van elektriciteit te voorzien.
Met een maximale AC-output van 800 W kan de RIVER 2 Pro apparaten tot 1600W laten werken middels de X-Boost modus, wat voldoende is voor apparaten zoals waterkokers, ventilatoren, haardrogers, speakers en diverse tuingereedschap. Hij voorziet 80% van de huishoudelijke apparaten van stroom.

Oplaadsnelheid en flexibel opladen
Met de X-Stream-technologie van EcoFlow kun je de RIVER 2 Pro in slechts 70 minuten via netstroom opladen tot 100%, vijf keer sneller dan het industriegemiddelde. Naast opladen via netstroom ondersteunt Ecoflow’s nieuwste power station ook 12/24V (max 100W), usb-c en stroom via zonne-energie. Met een maximum van 220W zonne-energie input, kan de RIVER 2 Pro in 4 uur tijd volledig worden opgeladen via zonnepanelen met schone en duurzame energie.

10 jaar lang betrouwbare energie
Uitgerust met geavanceerde LiFePO4 (LFP) batterijen die onder extreme temperaturen kunnen werken, heeft de RIVER 2 Pro een levensduur van 3000 laadcycli, zes keer langer dan het industriegemiddelde van 500 cycli. Daardoor levert de RIVER 2 Pro ongeveer 10 jaar lang betrouwbare energie (uitgaande van één cyclus per dag).
Samen met de RIVER 2 en RIVER 2 Max heeft de RIVER 2 Pro verder als eerste draagbare power station de certificering voor ‘Reliable Charger’ ontvangen van TÜV Rheinland, de bekende organisatie in onafhankelijk testen en certificeren. Gebruikers kunnen dus vertrouwen op de wetenschap dat de RIVER 2 Pro aan alle strenge veiligheidstestprocedures van TÜV Rheinland heeft doorstaan.

Prijs en beschikbaarheid
De RIVER 2 Pro is in de Benelux verkrijgbaar via de officiële webwinkel van EcoFlow (eu.ecoflow.com) en bij onder andere Amazon, Coolblue, FNAC, Praxis, Brico, Solar Power Supply, Prepshop, Off grid power station, CameraNu en Kamera Express voor € 799,-. Gebruikers kunnen de RIVER 2 Pro ook bundelen met geselecteerde EcoFlow-zonnepanelen als duurzame manier om in hun energiebehoeften te voorzien.

Ecoflow River Pro 2 outdoor