Google Maps heeft een aantal nieuwe functies in petto voor elektrische auto's waarin Google is ingebouwd. Zo kun je oplaadstops toevoegen aan kortere ritten, vind je gemakkelijk zeer snelle laadstations en worden de zoekresultaten getoond wanneer plaatsen als een supermarkt ook laadstations hebben.

Het kan zomaar zijn dat er eind dit decennium meer elektrische auto's rondrijden dan auto's op fossiele brandstof. Elekrische auto's bieden een aantal voordelen en Google Maps wil het besturen van een elektrische auto eenvoudig maken door nieuwe functies toe te voegen. Deze nieuwe functies zijn echter wel alleen van toepassing voor elektrische voertuigen met zogeheten Google built-in en niet om Android Auto. We bedoelen hier dus voertuigen met Android Automotive of andere auto's met Google-apps. Hier vind je meer info hierover en het geldt vooralsnog voor onder andere de automerken Polestar, Volvo, GMC, Cadillac, Renault, Honda en Ford is binnenkort ook aan de beurt.

Hier lees je trouwens nieuwe functies voor alle gebruikers van Google Maps.

Nieuwe Google Maps functies
* Oplaadstops toevoegen aan kortere ritten: voor elke rit waarvoor een oplaadstop nodig is, stelt Kaarten de beste stop voor op basis van factoren zoals het huidige verkeer, je laadniveau en het verwachte energieverbruik. Nu hoef je je minder zorgen te maken dat je eraan moet denken om op te laden, waar je ook naartoe gaat. En als je dat specifieke station niet wilt bezoeken, kun je het eenvoudig met een paar tikken omruilen voor een ander station. (meer functies onder de afbeelding)

Google Maps EV oplaadstops kortere ritten online

* Zeer snelle laadstations: met het 'zeer snelle' laadfilter kun je gemakkelijk stations vinden met laders van 150 kilowatt of hoger. Voor veel auto's kan dit voldoende vermogen geven om te tanken en in minder dan 40 minuten weer op weg te gaan. (meer functies onder de afbeelding)

Google Maps EV oplaadstations snel online


* Oplaadstations in zoekresultaten: Google Maps laat je ook in de zoekresultaten zien wanneer plaatsen zoals een supermarkt laadstations ter plaatse hebben. Dus als je onderweg bent om boodschappen te halen, kies je makkelijker een winkel waar je ook je auto kunt opladen.

Google Maps EV oplaadstations op plaatsen

Deze handige functies worden de komende maanden wereldwijd uitgerold op Android en iOS en zullen ook compatibel zijn met Live Activities op iOS 16.1