OnePlus is onder andere bekend van de smartphones, oordopjes en smartwatches. Nu kondigt OnePlus zijn eerste tablet aan, de OnePlus Pad.

Technologiemerk OnePlus betreedt de tabletmarkt met de lancering van zijn eerste tablet, de OnePlus Pad. Deze lancering maakt het ecosysteem van OnePlus-technologie compleet, dat wordt vertegenwoordigd door OnePlus’ ‘1+4+X’-productmatrix die smartphones (zoals de OnePlus 9 Pro), oordopjes, horloges, tv's en nu ook tablets omvat.

Design OnePlus Pad
De OnePlus Pad beschikt over de Star Orbit-gravure waarbij gebruik wordt gemaakt van een CNC-gefreesde aluminiumlegering. De centraal gepositioneerde camera van de OnePlus Pad zorgt voor gemak bij het vasthouden en helpt bij het nemen van de juiste foto's. De voorkant van de OnePlus Pad maakt gebruik van 2,5D gebogen glas en heeft een 88% screen-to-body-ratio dankzij een superslanke 6,54mm rand en een gebogen frame, een primeur op tablet-gebied. Hij is ontworpen om licht en gemakkelijk vast te houden voor langere periodes, aldus OnePlus.
De OnePlus Pad zal verkrijgbaar zijn in Halo Green.

Scherm OnePlus Pad
De OnePlus Pad is ontworpen voor allround entertainment op zijn 11,61inch scherm (1) met Dolby Vision en een 7:5 ratio-scherm, de eerste in zijn soort, met de hoogste refresh rate (144Hz (2) in de geschiedenis van tablets. Met het grote en unieke scherm kunnen bijvoorbeeld meer regels van een e-book worden getoond of meer rijen van een datasheet worden opgesomd. Gecombineerd met de 144Hz refresh rate is gamen vlotter dan ooit tevoren.

Chipset en geheugen OnePlus Pad
De tablet wordt aangedreven door de nieuwste Dimensity 9000-chipset, de eerste mobiele chip met een Cortex-X2-kern met prestaties tot 3,05 GHz. Dimensity 9000 is een geavanceerde SoC (system-on-a-chip) die is gemaakt met behulp van het TSMC N4 (4nm-klasse)-productieproces, gebaseerd op Arm's nieuwste V9-architectuur. Deze biedt een stijging van 35% op prestatieniveau en 37% meer energie-efficiëntie dan Dimensity 9100.
De OnePlus Pad wordt geleverd met maximaal 12GB RAM oftewel werkgeheugen en RAM-Vita, waardoor gebruikers 24 afzonderlijke apps tegelijk open kunnen houden zonder haperingen. Hierdoor verloopt het switchen tussen verschillende apps snel en gemakkelijk.

Batterij OnePlus Pad
Dankzij de 9510mAh-batterij (3) voorziet de OnePlus Pad meer dan 14,5 uur aan video kijken en kan hij tot 1 maand stand-by zijn (4). De OnePlus Pad ondersteunt 67W SUPERVOOC-opladen voor een volledige oplading in 80 minuten (5). Bovendien is de OnePlus Pad voorzien van AI-bescherming voor een hoge energieafgifte, waardoor het stroomverbruik afneemt bij intensief gebruik van veeleisende apps.
Verder ondersteunt de OnePlus Pad een goede verbinding tussen OnePlus-smartphones en de OnePlus Pad (6). Dankzij mobiele data-deling (7) heeft de OnePlus Pad internet door automatisch verbinding te maken met wifi via de smartphone. Zo hoef je geen aparte simkaart aan te schaffen voor de tablet.

Geluid
Op audiogebied kunnen we melden dat de OnePlus Pad wordt ondersteund door Dolby Atmos. Daarnaast kunnen gebruikers dankzij OnePlus' eigen omni-geluidsveld-technologie, die de schermrichting identificeert en automatisch schakelt tussen linker en rechter audiokanalen, profiteren van een mooie geluidservaring.

OnePlus Stylo en Magnetic Keyboard als accessoires
De OnePlus Pad wordt geleverd met de OnePlus Stylo en het OnePlus Magnetic Keyboard.

Prijs en beschikbaarheid
Helaas is hier nog niks over bekend. We hebben OnePlus hierom gevraagd en komen hopelijk snel hiermee.

(1) De beeldschermgrootte van 11,61 inch is diagonaal gemeten van hoek tot hoek.
(2) De 144 Hz verversingssnelheid refresh rate is alleen beschikbaar voor apps die op de whitelist staan (onder voorbehoud van wijzigingen). Voor scrollen geldt een refresh rate van maximaal 120 Hz.
(3) De batterij van de OnePlus Pad heeft een equivalente capaciteit van ongeveer 9510 mAh (standaard). Dit model ondersteunt 67 watt Fast Charge, en de batterij is speciaal gecodeerd voor veiligheidsdoeleinden. Ga naar een officieel OnePlus-servicecentrum om je batterij te repareren of een originele vervangende batterij te krijgen. Vanwege landbeperkingen kunnen sommige adapters geen 67 watt ondersteunen. Voor zowel 67W- als 65W-opladen zijn officiële OnePlus-adapters nodig.
(4) Deze gegevens komen uit het interne lab van OnePlus. De tests zijn uitgevoerd onder extreme condities waarbij geen ander bluetooth-apparaat is aangesloten en geen app op de achtergrond draait.
(5) Deze gegevens komen uit het interne lab van OnePlus. De tests zijn uitgevoerd onder extreme condities waarbij geen ander bluetooth-apparaat is aangesloten en geen app op de achtergrond draait.
(6) De OnePlus Pad ondersteunt Multi-Screen Connect met OnePlus-telefoons met OxygenOS 13.1 of hoger. Vanwege hardwareprestaties en andere redenen is de verscheidenheid aan ondersteunde modellen gebaseerd op de daadwerkelijk gebruikte telefoonversie.
(7) Alleen op OxygenOS 13.1 of hoger.

OnePlus Pad two Pad 1