De OnePlus 9 Pro is nu een van de beste Android-telefoons die er is.

 

Aad Munsterman, Arno Beuken, Bert van Dijk en Rob Coenraads

9pro starHij ziet er stijlvol uit met zijn gebogen randen, waarbij de glazen voor- en achterkant naadloos ‘overgaan’ in aluminium zijkanten. Het indrukwekkende 6,7inch oled-scherm toont mooie kleuren en zwart is ook echt zwart. Opvallend is ook de 120Hz-verversingssnelheid op full-hd- en qhd+-resolutie, verder beschikt hij o.a. over 10-bit kleurdiepte en HDR10+. Hij presteert uitstekend door de Snapdragon 888-processor, minimaal 8GB RAM en de 4500mAh accu kun je snelladen.

Dankzij de samenwerking met Hasselblad blinken de camera’s nu wel uit: de 48MP hoofdcamera en 50MP groothoekcamera beschikken beide over nieuwe Sony-sensors en laten prima beelden zien: scherp en goede kleuren. Ook heeft hij een 8MP telelens en een 2MP monochrome lens.

Met een IP68-certificaat is de OnePlus 9 Pro water- en stofdicht, verder beschikt hij over een usb-c-poort, geen 3,5mm-Jack-aansluiting voor een hoofdtelefoon en luidsprekers die goed klinken. De fysieke alert-slider is erg handig en populair: hiermee kun je via een schuifknop wisselen tussen de standen beltoon, trillen en volledig stil. 

Uitgerust met Android 11 krijgt hij ook nog Android 12 en 13 en 3 jaar beveiligingsupdates, Samsung doet dat beter met drie versie-updates en vier jaar veiligheidsupdates. De OxygenOS 11-schil van OnePlus is gelukkig niet zo aanwezig.

Product: OnePlus 9 Pro 

4 en half sterren

 

Prijs: € 899,- voor 8GB en 128GB, € 999,- voor 12GB en 256GB

Pluspunten
* prima oled-scherm
* vooral de gewone en de groothoekcamera presteren erg goed
* laadt lekker snel opr

Minpunten: 
* updatebeleid
* digitale zoom matig