WhatsApp is de gratis berichten-app die door liefst 2 miljard mensen wordt gebruikt. Regelmatig verschijnen er nieuwe functies, zoals het eenmalig bekijken van berichten en het zoeken naar groepen in WhatsApp Desktop.

Voor het versturen van tekstberichten en afbeeldingen is Whatsapp ongekend populair. Zo zijn er maar liefst twee miljard gebruikers. Regelmatig brengt Whatsapp nieuwe handige functies uit, zoals voor de zomer met 2 GB bestanden delen, 32 mensen tegelijk bellen en emoji onder bericht hangen. Whatsapp komt nu met wederom met nieuwe functies en die willen we je niet onthouden. Je kunt de nieuwe functies het eenmalig bekijken van berichten en het zoeken naar groepen in WhatsApp Desktop verwachten

Eenmalig bekijken van berichten
In Whatsapp kun je al een bericht automatisch voor iedereen in een chat verwijderen door Berichten met vervaldatum. Ga hiervoor naar de drie verticale puntjes rechtsboven, kies Instellingen en vervolgens Privacy. Daar vind je Berichten met vervaldatum en dat kun je in- en uitschakelen. Hier kun je chatberichten een vervaldatum meegeven van 24 uur, 7 dagen, 90 dagen of niet. (tekst gaat verder onder de afbeelding)

Whatsapp Eenmalig bekijken van Berichten nu


Het eenmalig bekijken van iets kan in Whatsapp al als je foto's of video's meestuurt. Whatsapp gaat nu een stapje verder en gaat dat ook doen voor berichten die je verstuurt: de ontvanger kan jouw tekstbericht dus maar eenmaal bekijken en daarna is het bericht verdwenen. Net zoals bij afbeeldingen en video's kan een ontvanger een eenmaal bekeken bericht dus ook niet kopiëren of doorsturen, en ook geen screenshot maken van zo'n bericht.

Zoeken naar groepen in WhatsApp Desktop
Veel mensen gebruiken Whatsapp ook op hun computer via WhatsApp Desktop. Stel je zit in veel groepen maar je weet de naam van een bepaalde groep niet meer, maar wel een naam van iemand die in die groep zit. Zoek je naar die persoon, dan krijg je sneller en gemakkelijker een lijst met alle recente groepen waarin die persoon zit.
Overigens kun je al een lijst krijgen van alle groepen waarin een bepaalde contactpersoon staat.