Onlangs kondigde Whatsapp nieuwe handige functies aan. Zo kunnen maximaal 32 mensen deelnemen aan een spraakoproep, kun je in een groepsgesprek direct onder een bericht reageren door er een emoji aan te hangen en kun je bestanden van 2 GB delen. Bovendien komt WhatsApp met Community's, waarbij afzonderlijke groepen rondom een bepaalde plek of onderwerp gebundeld worden.

WhatsApp heeft recentelijk een aantal updates aangekondigd die je binnenkort al op je smartphone, tablet en terugvindt. Zo voegt WhatsApp verschillende vernieuwingen toe aan groepsgesprekken: mensen kunnen direct op een bericht reageren door er een emoji aan te hangen, zoals je dat ook ziet bij bijvoorbeeld Telegram en Slack. Daarnaast lanceert WhatsApp Community's, waarbij afzonderlijke groepen rondom een bepaalde plek of onderwerp gebundeld kunnen worden.

 Whatsapp update functie display

Groepsgesprekken
Whatsapp brengt een aantal verbeteringen aan in de manier waarop groepen op WhatsApp werken, ongeacht of ze deel uitmaken van een Community (zie hiervoor verderop). Deze functies worden de komende weken uitgerold, zodat je ze kunt uitproberen nog voordat Community's worden gelanceerd. Zo kan een groep voortaan een spraakoproep (telefoongesprek) starten met maximaal 32 mensen waarop live praten beter is dan chatten. Bovendien komt een flinke update voor het delen van bestanden waarvan de limiet nu nog op 100 MB ligt. Dat gaat binnenkort 2 GB worden, zodat mensen gemakkelijk kunnen samenwerken aan projecten.
Ook krijgen de groepsbeheerders verwijderrechten waardoor ze foutieve of problematische berichten uit ieders chats kunnen verwijderen.

Community's op WhatsApp
Met Community's op WhatsApp kunnen mensen afzonderlijke (sub)groepen samenbrengen onder één overkoepelende structuur die bij hun behoeften aansluit. Zodoende kunnen mensen updates ontvangen die naar de hele Community worden verzonden en gemakkelijk kleinere discussiegroepen opzetten. Community's bevatten ook nieuwe tools voor beheerders, waaronder aankondigingen die naar iedereen worden verzonden en controle over welke groepen erin worden opgenomen. Met Community's kan een schooldirecteur bijvoorbeeld gemakkelijker alle ouders op één plek samenbrengen om cruciale updates te delen en groepen opzetten over specifieke lessen, buitenschoolse activiteiten of vrijwilligersbehoeften.
Community's zijn privé en daarom worden de berichten beschermd met end-to-end versleuteling. Deze beveiligingstechnologie is meer dan ooit noodzakelijk om de privacy en veiligheid van mensen te waarborgen. Hechte groepen, zoals scholen, kerkgemeenschappen en zelfs bedrijven, willen en moeten echt veilige privégesprekken kunnen voeren zonder dat WhatsApp die gesprekken volgt.
Community's op WhatsApp staan nog in de kinderschoenen, en het ontwikkelen van de ondersteunende functies zal in het komende jaar een belangrijke focus voor Whatsapp zijn.

Whatsapp update Community