Met Apple Music Sing kun je met tientallen miljoenen nummers meezingen. Van je favoriete nummers kun je het volume van zanglijnen zelf bepalen, meezingen met een precieze timinmg en ook achtergrondkoortje en duetweergave zit in Apple Music Sing.

Apple Music is een populaire app waarmee je kunt luisteren naar ruim 60 miljoen nummers en die ook beschikt over duizenden muziekvideo's en tientallen radiostations. Ook vind je de app op slimme tv's: zo zijn Samsung smart-tv's vanaf 2018 uitgerust met de Apple Music-app. Hiermee kunnen muziekliefhebbers via hun Samsung smart-tv genieten heeft Apple Music Sing aangekondigd, een leuke nieuwe feature waarmee gebruikers mee kunnen zingen met hun favoriete nummers, met aanpasbare zang (1) en songteksten die in real time worden weergegeven. Apple Music Sing bevat meerdere songtekstweergaven, zodat muziekfans de melodie kunnen zingen, duetjes kunnen uitvoeren, in het achtergrondkoortje kunnen plaatsnemen en meer – allemaal geïntegreerd in de songtekstmogelijkheden van Apple Music. In combinatie met een voortdurend groeiende catalogus met tientallen miljoenen meezingbare nummers kan iedereen dankzij Apple Music Sing nu heel makkelijk meezingen. Thuis of onderweg, alleen of met vrienden.
Apple Music Sing komt later deze maand wereldwijd beschikbaar voor abonnees van Apple Music en is te gebruiken op iPhone, iPad en de nieuwe Apple TV 4K.

Apple Music Sing bevat:
Aanpasbare zang: gebruikers kunnen nu het volume van zanglijnen bepalen. Bij miljoenen nummers in de catalogus van Apple Music kunnen ze meezingen met de zanglijn van de oorspronkelijke artiest, zelf de leadzang voor hun rekening nemen of juist iets anders doen.
Songteksten in realtime: meezingen gaat met een nog preciezere timing. Apple Music markeert op het scherm het exacte moment dat er gezongen wordt, alsof de woorden dansen op het ritme van de zang.
Achtergrondkoortje: gelijktijdig gezongen zanglijnen kunnen onafhankelijk van de melodielijn bewegen, zodat ze makkelijker te volgen zijn.
Duetweergave: meerdere zanglijnen zijn aan weerszijden van het scherm te zien, zodat duetten of tracks met nog meer zanglijnen makkelijk mee te zingen zijn.

Apple Music lanceert ook een pakket van meer dan 50 speciale playlists met legendarische nummers, duetten, koren en themanummers die mensen over de hele wereld aan het zingen krijgen – volledig geoptimaliseerd voor Apple Music Sing.

Beschikbaarheid
• Apple Music Sing is later deze maand wereldwijd beschikbaar voor abonnees van Apple Music.(2)
• Apple Music Sing zal te gebruiken zijn op iPhone, iPad en de nieuwe Apple TV 4K.

(1) Met de zangregelaar wordt het volume van een zanglijn aangepast, maar de zanglijn zelf verdwijnt niet.
(2) De feature is niet beschikbaar voor abonnees van Apple Music Voice.

Apple Music Sing hero 1 slider