Synology heeft de nieuwe Synology DiskStation DS923+ met 4 sleuven aangekondigd. Deze nieuwste NAS in de Plus-lijn van alles-in-één-opslagapparaten is bedoeld voor thuiskantoren en kleine ondernemingen.

Synology is wellicht de naam op het gebied van de NAS en bekend van NAS'sen als de Synology DS720+. Nu komt Synology met de nieuwe Synology DiskStation DS923+ met 4 sleuven.

Synology DiskStation DS923+
De DS923+ werkt op het veelzijdige besturingssysteem Synology DiskStation Manager (DSM) en levert complete oplossingen om bedrijfsgegevens te beschermen en beheren, eenvoudig samen te werken aan documenten, bestanden op afstand te raadplegen en fysieke eigendommen te monitoren - dat alles in een compacte behuizing. Het apparaat levert constante prestaties zodra het in gebruik wordt genomen, maar kan ook worden uitgebreid met netwerkkaarten om netwerkupgrades en snellere gegevensoverdrachten te realiseren.

Efficiënte opslag die meegroeit
De DS923+ kan dienst doen als primaire opslag- en gegevensbeschermingsoplossing voor thuis en voor kleine kantoren, maar ook als edge-knooppunt voor systemen die over meerdere vestigingen zijn verspreid. Het device heeft een opslagruimte van meer dan 50 TB in een compacte behuizing met 4 sleuven, maar kan ook eenvoudig met een DX517-uitbreidingseenheid worden opgeschaald tot 9 schijven met een totale opslagcapaciteit van ruim 120 TB.
Gebruikers kunnen nog betere prestaties behalen door te upgraden naar 10GbE-connectiviteit en door M.2 NVMe SSD-schijven in de ingebouwde PCIe-sleuf te plaatsen om snelle caching mogelijk te maken of extra all-flash opslagpools te creëren.

Optimaal gebruik
Teams die op afstand samenwerken en bedrijven met meerdere vestigingen profiteren van bestandssynchronisatie tussen locaties om content te kunnen spiegelen tussen Synology-apparaten. Synology Drive maakt het beheren en delen van bestanden intuïtief door praktische bestandstoegang op afstand te combineren met de voordelen van lokale opslag: privacy en 100% eigendom van gegevens.
Met de DS923+ kunnen gebruikers genieten van hoogwaardige lokale opslag, terwijl ze hun datagebruik op locatie beperken dankzij hybride cloudtechnologie. Synology Hybrid Share slaat cold data efficiënt op in de cloud, maar zorgt er ook voor dat veelgebruikte bestanden lokaal gecachet blijven op het apparaat en toegankelijk blijven op LAN-snelheden.

Meerlaagse back-up
Om onherstelbaar verlies van waardevolle informatie te voorkomen, is het essentieel dat cruciale en gevoelige gegevens voortdurend worden beschermd tegen de hedendaagse cyberdreigingen. Met de Active Backup Suite van Synology kunnen gebruikers hun IT-infrastructuur, waaronder Windows- en Linux-systemen, Hyper-V-/VMware-VM’s en Microsoft 365-/Google Workspace-accounts, veilig back-uppen naar de DS923+ en eenvoudig herstellen als dat nodig is. Voor verbeterde redundantie kunnen ook back-ups en point-in-time-snapshots van de gegevens op de NAS worden gemaakt en worden verstuurd naar een externe server of clouddienst.

Compacte bewakingsserver
Het apparaat kan ook worden ingezet als volwaardig videomanagementsysteem, waarbij gebruikers volledig eigenaar zijn van hun lokale gegevens. Synology Surveillance Station is een krachtig videobeheersysteem dat al meer dan 500.000 locaties beschermt. Met flexibele ONVIF-ondersteuning en meer dan 8.300 compatibele IP-camera’s is het systeem eenvoudig te installeren en geschikt voor elke locatie.
Surveillance Station heeft een moderne, aanpasbare interface waarmee eenvoudig tot 40 camera’s kunnen worden ingesteld en beheerd. Voor grotere gebouwen of gebouwencomplexen is er de mogelijkheid om kaarten van verdiepingen toe te voegen en Google Maps- of OpenStreetMap-kaarten te integreren voor een optimaal situationeel bewustzijn. Belangrijk beeldmateriaal kan worden bewaard voor meer veerkracht, met ondersteuning voor back-ups van de opnameserver, beheer van meerdere apparaten en zelfs end-to-end-versleutelde gelijktijdige opname naar de Synology C2-cloud.

Prijs en beschikbaarheid
De Synology DS923+ is per direct verkrijgbaar via Synology-partners en -resellers. De adviesprijs is € 634,80.

Synology DS923 back