Synology kwam onlangs met de DS720+, een NAS voor alle beschikbare toepassingen met hoge interne verwerkingssnelheid en opties om de lees- en of schrijfsnelheid een extra boost te geven. Lees hier de review van de Synology DS720+.

f DS720 frontAad Munsterman

Over de Synology DS720+ schreven we al eerder. Deze NAS voor alle beschikbare toepassingen met hoge interne verwerkingssnelheid en opties om de lees- en of schrijfsnelheid een extra boost te geven. Hij heeft als basis twee SATA-600 slots voor 3,5”- of 2,5”-schijven of ssd’s en kan met een 5-slots extension unit, uitgebreid worden naar totaal 7 slots. De maximale opslagcapaciteit komt daarmee op 112TB. Dit model is uitgerust met twee aparte M.2 ssd-sleuven waarin supersnelle NVME-ssd’s geplaatst kunnen worden. Die kunnen, in combinatie met de Synology SSD-technologie, het lezen en schrijven een versnelling tot 20% geven.

De processor is een Intel Celeron J4125 4-core 2.0 GHz met boost tot 2.7 GHz. Deze processor is zo’n 13% sneller dan het vorige model en dat is bijvoorbeeld goed merkbaar bij het indexeren van bestanden, zoals foto’s. De processor werkt met 2 GB aan geheugen en is uitbreidbaar met een 4GB memorykaart (circa € 36). 2 GB is goed voor standaardgebruik maar bij intensiever gebruik bevelen we 6 GB aan.

Verder zijn er nog twee 5Gbps USB 3.0-poorten een eSATA-poort voor het aansluiten van apparatuur voor gegevensoverdracht, waaronder back-up. De maximale datatransfersnelheid is 230MB/s over de twee gekoppelde Ethernet-aansluitingen. Bij een enkele 1Gbps Ethernetaansluiting is dat 118 MB/sec. Dat loopt dus tegen de grens van 1Gbps Ethernet aan!

Een NAS biedt veel toegevoegde waarde vanwege de applicaties die erop geïnstalleerd kunnen worden. Synology heeft daar een breed aanbod voor, o.a. de gratis Synology Collaboration Suite: een oplossing voor het delen van bestanden voor samenwerkende teams. Maar ook multimedia kunnen makkelijk beheerd en gedeeld worden.

4 en half sterProduct: Synology DS720+

4 en half sterren

Adviesprijs: :€ 445,-
Pluspunten: 
* Intel-processor, dus universeel bruikbaar
* compact, snel en geruisloos
Minpunten: 
* standaard slechts 2GB geheugen
* 1GB LAN is een beperking