Met de Z-series heeft Samsung unieke producten en de Samsung Galaxy Z Flip3 5G is daar één van. Lies hier alles over deze smartphone.

De Samsung Galaxy Z Flip3 5G was één van de eerste modellen uit de Z-series van Samsung. Deze telefoon staat bekend om zijn innovatieve en futuristische design. Het is namelijk mogelijk om het scherm uit te klappen. Hierdoor is je smartphone een stuk groter en is de Galaxy Z Flip3 uitermate geschikt voor het bekijken van sportwedstrijden. Dit model is leverbaar in de volgende opslagcapaciteiten: 128 GB en 256 GB. De eerstgenoemde variant heeft een adviesprijs van 1.049 euro. Hiermee is deze smartphone een stuk betaalbaarder dan de Fold-series van Samsung. Deze modellen kosten minimaal 1.799 euro.

Design Samsung Galaxy Z Flip3 5G
Met de Z-series heeft Samsung dus unieke producten in handen. Dit merk wil voorlopen op het gebied van innovatie en design. Met de modellen die al uitgekomen zijn, is dit goed gelukt. Ook de Samsung Galaxy Z Flip3 5G heeft een uniek design. Als je deze telefoon vergelijkt met modellen uit de S-series, valt één ding op: de dikte van het toestel. Zeker, wanneer je het toestel opvouwt, is deze een stuk ‘dikker’ dan bij andere Samsung telefoons. Vouw je deze telefoon op? Dan heeft deze een dikte van 15.99 mm. De Samsung Galaxy S21 Ultra heeft een dikte van ‘slechts’ 8.9 mm. Het eerstgenoemde model is dus bijna twee keer zo dik. Het is dus aan te raden om dit in de winkel toch echt even zelf te ervaren. Zo kun je een dienst zoals televisie en internet vergelijken prima online doen, maar bij een telefoon of ander fysiek product is dit toch anders.

Voordelen Samsung Galaxy Z Flip3 5G
• Doordat dit model inklapbaar is, is het makkelijk mee te nemen
• Wanneer je het scherm uitklapt, is het niet te zien dat de smartphone uit twee schermen bestaat
• Omdat de Samsung Galaxy Z Flip3 5G een verversingssnelheid heeft van 120 Hz, is het beeld altijd vloeiend
• Door de Qualcomm Snapdragon 888 processor is deze smartphone razendsnel

Nadelen Samsung Galaxy Z Flip3 5G
• In deze prijsklasse zijn er telefoons met betere camera’s
• Omdat deze telefoon een accu heeft van 3.300 mAh, kan het zijn dat je in de loop van de dag dit toestel moet opladen
• Het toestel is niet stofdicht
• Het is niet mogelijk om een extra geheugen- of simkaart te plaatsen

Is de Samsung Galaxy Z Flip3 5G de ideale telefoon voor mij?
De Samsung Galaxy Z Flip3 5G is één van de goedkopere varianten uit de Z-series van Samsung. Wil je een ‘goedkope’ telefoon uit de Z-series met een fantastisch design? Dan kun je voor dit model kiezen. Doordat dit model al meer dan één jaar op de markt is, is het toestel bij verschillende aanbieders in de aanbieding. Zo betaal je bij Coolblue voor de kleinste variant ‘slechts’ 879 euro. Wil je de grootste variant kopen? Dan betaal je 929 euro. Een korting van honderden euro’s. Uiteindelijk kunnen we wel concluderen: de Samsung Galaxy Z Flip 3 5G is een goede telefoon met een futuristisch design, met een mindere accu. Het design ziet er fantastisch uit!