Tegenwoordig doen we alles online. Of het nu op onze pc, laptop, tablet of telefoon is, we kunnen niet meer zonder. Toch heerst er vaak wel de vraag of het verstandiger is om een pc te kopen of een laptop. Lees hier de voordelen van beide apparaten voor een goed inzicht in je keuze.

Dit geldt overigens niet alleen voor privé, maar ook voor zakelijk. Het lastige hieraan is, is dat het afhankelijk is van allerlei verschillende factoren. Zo heeft een pc natuurlijk zo haar voordelen, maar heeft een laptop dit ook. Om je een goed beeld te kunnen geven van wat nu voor welke situatie het beste is, hebben we ze in dit artikel beide voor je eens goed onder de loep genomen. Op deze manier hopen we je inzicht te kunnen geven in welke uiteindelijke keuze het beste bij je past.

Waarom een pc?
Met de huidige kwaliteit laptops zal je haast denken dat de pc op z’n retour is, maar niets is minder waar. Vooral in het bedrijfsleven en ook onder de fanatieke gamers onder ons is een pc een absolute must have. Uiteraard kun je ook met een laptop het nodige doen, maar kijkend naar de mogelijkheden van een pc, zijn deze toch een stukje hoger. Wel is het zo dat een echte game-pc natuurlijk flink in de papieren kan lopen. Kun je deze nu niet zelf bekostigen, dan kun je ervoor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten, zodat je de pc als het ware in termijnen, wel met rente kunt terugbetalen. Let hierbij wel op dat het vergelijken van verschillende geldverstrekkers voor het daadwerkelijk afsluiten van een persoonlijke lening wel verstandig is. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaald en weet je exact wat het je onderaan de streep kost.

Waarom een laptop?
Steeds meer mensen lijken wel te kiezen voor een laptop, in plaats van voor de ´vaste´ computer zoals we deze natuurlijk ook gewoon kennen. Toch zien we dat ook het aantal verkocht pc´s in de afgelopen tijd steeds meer toeneemt. Het lijkt er dus op alsof mensen de keuze ook zelf niet kunnen maken en kiezen voor zowel een laptop als pc. Als we gaan kijken naar de voordelen welke een laptop met zich meebrengt, dan is het eigenlijk best heel erg logisch dat er steeds meer mensen (ook) hiervoor kiezen. Zo is een laptop overal en altijd te gebruiken en zijn de kosten vaak wel iets hoger dan een pc. Afhankelijk natuurlijk van het type laptop dat je aanschaft. Daarbij komt ook dat je voor een laptop weinig tot ruimte nodig hebt, waar dit bij een pc natuurlijk wel iets anders ligt. Ondanks het feit dat je misschien wel een plat scherm hebt, moet deze toch ergens worden neergezet.

Conclusie
Zoals je hebt kunnen lezen heeft zowel een pc als een laptop zo z’n voor- en nadelen. Belangrijk is vooral om voor jezelf te bepalen waarvoor jij er eentje nodig hebt, zodat je op basis daarvan je eigen plussen en minnen tegen elkaar af kunt zetten en een uiteindelijke keuze kunt maken. Let er hierbij wel op dat het ook heel goed kan zijn dat jij tot de conclusie komt dat beide handig voor je is. Dat is het verstandiger om te investeren in een PC en daarnaast een wat voordelige laptop te nemen, dan andersom.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met pricewise.nl

Office