Sta jij op het punt een nieuwe pc of laptop aan te schaffen, dan is het natuurlijk een flinke uitdaging om uiteindelijk te kunnen bepalen waar je voor kiest. Daarom geven we je in dit artikel een aantal voordelen die een laptop heeft.

De eerste keuze is natuurlijk al of je kiest voor een pc of laptop en vervolgens de keuze voor welk type apparaat je gaat. Om je een eindje op weg te helpen, kunnen we je alvast adviseren dat een laptop vele voordelen heeft ten opzichte van een pc. Vooral wanneer je geen al te zware programma´s wilt draaien. Uiteraard zijn ook laptops hier prima voor geschikt, maar dan dien je natuurlijk wel een ander budget te hebben, dan wanneer je dit op een pc wilt doen. Speciaal daarom geven we je in dit artikel een aantal voordelen die een laptop heeft.

Niet plaatsgebonden
Het grootste voordeel van een laptop ten opzichte van een pc is dat je natuurlijk niet gebonden bent aan een bepaalde plaats. Een pc neem je natuurlijk niet zo snel onder de arm mee naar een andere locatie, terwijl dit met een laptop wel kan. Vooral wanneer je veel onderweg bent, is het ideaal om je laptop even in de tas te doen en er vervolgens weer uit te halen. Met een gewicht van vaak niet meer dan 2 of 3 kilo zijn ze dus bij uitstek geschikt om met je mee te nemen.

Energiezuinig
In tegenstelling tot een desktop verbruikt een gemiddelde laptop tot wel 4 keer minder stroom. Je kunt je dus wel voorstellen dat wanneer je met tientallen mensen op een kantoor zit, allemaal een laptop in plaats van een pc flink wat stroom kan besparen. Niet alleen kunnen ze vervolgens ook allemaal de laptop aan het het einde van de dag meenemen, maar ben je ook vele malen flexibeler. Zo kun je je laptop afkoppelen om vervolgens even iets aan een andere collega te laten zien. Met een pc is dit natuurlijk niet te doen.

Hoe kies je een geschikte laptop?
Het uitzoeken van een laptop kun je natuurlijk heel eenvoudig online doen. Zo kun je namelijk via de verschillende filters je wensen kenbaar maken, zodat je een selectie krijgt met laptops die aansluiten op wat jij zoekt. Ook heb je de mogelijkheid om naar de winkel toe te gaan, maar daar is de keuze natuurlijk wel iets beperkter. Vooral wanneer je exact weet wat je zoekt, heeft het online bestellen ook als voordeel dat je op zoek kunt gaan naar de goedkoopste aanbieder. Overigens is het online vergelijken van verschillende dingen steeds populairder. Zo is ons abonnement voor sim only vergelijken tegenwoordig ontzettend populair, maar ook aan het einde van het jaar onze zorgverzekering.

Wat kost een gemiddelde laptop?
Uiteraard zijn er allerlei verschillende soorten laptops. Zo zijn er laptops van een paar honderd euro, maar ook tal van varianten die flink kunnen oplopen tot zelfs wel 1000 euro of meer. Dit wordt mede bepaald door het vermogen, maar ook het geheugen en de accuduur. Kortom, gebruik jij je laptop alleen voor het af en toe versturen van een e-mail en surfen op het internet, dan hoef je hier natuurlijk geen ontzettende dure laptop voor aan te schaffen. Twijfel je welke laptop het beste bij je past, dan is het verstandig om naar een winkel toe te gaan zodat ze je kunnen bijstaan met een goed advies.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met pricewise.nl

laptop g2ae8dff75 1920